Son dakika! ABD vize krizinde dört şart sundu, Türkiye reddetti

Son dakika! ABD vize krizinde dört şart sundu, Türkiye reddetti

ABD ile Türkiye arasından yaşanan vize kriziyle ilgili Washington'dan Ankara'ya gelen heyet, sabah saatlerinde Dışişleri Bakanlığı'ndaydı. ABD'li heyet, Türkiye ile krizin bitmesi için dört şart öne sürdü. Ancak Ankara bu şartları kabul etmedi.

KARAR.COM/ANKARA

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizi konusunda görüşmelerde bulunmak için iki gün önce Washington'dan gelen heyet, bu sabah Dışişleri Bakanlığı'na geldi. Heyet, krizin çözümü için Türkiye'ye şu dört şartı sundu:

  • Metin Topuz ve Mete C. ile ilgili kanıtlar iletilmeli.
  • Temasların ABD'nin isteğiyle olup olmadığı sorulmalı.
  • Çalışan ABD'nin talebiyle temas yürüttüyse tutuklanmamalı.
  • Çalışanlarına dair soruşturmada ABD'ye bilgi verilmeli.

ANKARA REDDETTİ, GÖRÜŞMELER ÖN ŞARTSIZ BAŞLADI

Vize krizi sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyet iki gün önce Ankara’ya gelmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen başkanlığındaki heyet bu sabah görüşme için Dışişleri Bakanlığı'na geldi. ABD Heyeti ile Dışişleri Bakanlığı yetkilileri arasında görüşmeler başladı. ABD'li heyetinin görüşme için 4 şart öne sürdüğü iddia edildi. Ancak Ankara'daki diplomatik kaynakların bildirdiğine göre Dışişleri yetkilierinin "Görüşmelerde ön şartları kabul etmiyoruz" çıkışı üzerine görüşmelerin önşartsız başladığı öğrenildi.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un, terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'', ''casusluk'' ve ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından tutuklanmıştı. bu karar sonrası ABD ve Türkiye karşılıklı olarak vizeleri askıya almıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN