TC kimlik numarası ile SSK sorgulama! SSK prim sorgulama

TC kimlik numarası ile SSK sorgulama! SSK prim sorgulama

SSK sorgulama en son zamanlarda en çok sorgu yapılan konu oldu. Biz de haberimizde TC kimlik numarası ile SSK sorgulama işlemini detaylı olarak anlattık. SSK prim sorgulama için gerekli bütün adımları izleyerek priminizi sorgulayabilir ya da diğer bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

SSK sorgulama yapmak herkes tarafındsn merak edieln konular arasında yer alıyor. Vatandaşların en çok takip ettiği konulardan bazıları SSK sorgulamaları, prim borçları ve SGK hizmet dökümü alma gibi işlemler hakkında oldu. Peki SSK sorgulaması nasıl yapılır? E-devlet sistemi ile bu sorgulamaları kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Online olarak T.C kimlik no ve şifreniz ile SSK sorgulama, prim borcu ve SGK hizmet dökümü alabilirsiniz. İşte e-Devlet ile sorgulanabilecek bu hizmetler hakkındaki tüm detaylar.

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ 

SSK SORGULAMALARI NELERDİR?

4A, 4B ve 4C olarak üç grupta ele alınan sigorta sahipleri, E-Devlet üzerinden sigorta türüne göre istediği sorgulamayı yapabilmektedir. E-Devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetten E-Devlet üyeliği olan herkes yararlanabilmektedir.

SSK SORGULAMALARI İLE NELER ÖĞRENİLİR?

SSK sorgulama yapan bir vatandaş, ne kadar prim ödendiğini, ne zaman sigortalı olarak çalışmaya başladığı, toplam SSK gün sayısını, ay içerisinde ne kadar günün ödendiğini öğrenebilmektedir. Bunun yanında emekli olan kişilere yönelik de pek çok sorgulama bulunmaktadır. Emekli olan kişilerin ne kadar emekli maaşı aldığı, adres ve bilgilerin güncellenebildiği, emekli belgesi alma gibi sorgulamalar yapılabilmektedir. SSK prim sorgulaması yaparken sorgulama ekranında sizden istenen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Sorgulamanızın ardından tüm bilgiler size sunulacaktır.

T.C. kimlik numarası ile SSK sorgulama internet üzerinden kolayca gerçekleşebiliyor. SSK sorgulamaları sonucunda bilgilerinize ulaşabilir ve SSK ücretinizin ödenip ödenmediğini öğrenebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için T.C. kimlik numaranıza ihtiyacınız var.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN