Türkiye’yi seviyorum ama evime dönmek istiyorum

Türkiye’yi seviyorum ama evime dönmek istiyorum

Halep’taki Esad şiddetini sosyal medya üzerinden dünyaya duyuran 8 yaşındaki Bana, savaşın durması için elinden geleni yapacağını söyledi. Bana, “Türkiye’yi çok seviyorum ama Suriye’ye dönmek istiyorum” dedi.

Suriye’nin Halep’ki iç savaşı ve yaşanan çatışmaları sosyal medya hesabı üzerinden dünyaya duyuran 8 yaşındaki Bana Alabed ve ailesi yaklaşık 1 yıldır Ankara’da yaşıyor. Çankaya ilçesinde oturan Hasan ve Fatemah çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Bana, kentteki bir ilkokulun 3’üncü sınıfında eğitim görüyor. ‘@AlabedBana’ kullanıcı adıyla twitter hesabında birçok fotoğraf ve video paylaşan Bana’nın 353 bin takipçisi bulunuyor. “Çocuklar sürekli bombardıman altında olduğu için ben twitter hesabı açtım” diyen Bana Alabed, “Çocuklar eğitimlerine devam etsinler ve herkes evine dönsün istedim. Çocuklar okula gidebilsin, aç kalmasın, süt bulabilsin diye sürekli paylaşımda bulunup dünyaya mesaj yollamak istedim. Çünkü orada çok fazla bombardıman oluyor, insanlar ölüyor, çocuklar ölüyor, evlerimiz yıkılıyordu. Bu çok zor bir durum” dedi. Gördüğü destekten dolayı çok cesretlendiğini belirten Bana, “Bu savaşın durması için de elimden geleni yapmaya devam edeceğim” diye konuştu. Türkiye’ye nasıl geldiklerini de anlatan Alabed, şöyle konuştu: “Türkiye’yi çok sevdim, Türkiye’de kalmaktan mutluyum ama tabii ki Suriye’ye dönmek istiyorum. Okulum orada, arkadaşlarım orada, evimiz orada. Arkadaşlarımızın durumunun ne olduğunu bilmiyorum. Bunu öğrenmek istiyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN