Tuzaklara cevabı sahada veririz

Tuzaklara cevabı sahada veririz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tebriğinde terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı. Suriye ve Irak’ta oynanan oyunların farkında olduklarını belirtip net mesaj verdi: Türkiye’yi tuzaklarla teslim alabileceklerini sananlara cevabımızı, bizzat yerinde, sahada vermekte kararlıyız. Türkiye, yutulamayacak kadar büyük bir lokmadır.

Ramazan Bayramı nedeniyle görüntülü mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan trafikte dikkatli olmalarını istedi. Erdoğan, “Bayram tatilindeki yolculuklarınızda, trafik kurallarına riayet etmenizi; uykusuz araç kullanmaktan ve aşırı hızdan kaçınmanızı özellikle rica ediyorum. Bayram sevincimizi, lütfen acılarla gölgelemeyelim” uyarısında bulundu.

Türkiye’nin yaşadığı terör olayları ve bölgede devam eden insani krizler nedeniyle Ramazan’ın hüzünlü geçtiğini dile getiren Erdoğan, “Terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele veren güvenlik güçlerimizin başarıları, millet olarak bizleri gururlandırdı. Dağlardan ovalara, mağaralardan en izbe köşelere kadar, saklandıkları her yerde bulup hesap sordukları teröristlere dünyayı dar eden güvenlik güçlerimize, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Terörle mücadele esnasında ve 15 Temmuz’da şehit düşen kardeşlerimize rahmet diliyorum” dedi. Erdoğan mesajında, “Ekonomide, kriz tellallarının çıkardıkları tüm gürültüye ve aleyhteki çabalara rağmen, çarklar giderek daha hızlı bir şekilde dönmeye başladı. Bu yılın ilk çeyreğindeki yüzde 5’lik büyüme oranı, ihracatta ilk 5 ayda yaşanan yüzde 8,9’luk artış, işsizlikte görülen 1 puanlık düşüş ve diğer gelişmeler, hepimize ümit verdi, moral verdi” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE BÜYÜK LOKMA

Cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sürdürdü: Ülkemizi köşeye sıkıştırmak için kurulan tezgâhlar birer birer çökerken, her krizin ardından önümüze yeni fırsatlar çıktığına şahit oluyoruz. 15 Temmuz’da istiklaline ve istikbaline pranga vurulmak istenen Türkiye’nin, aradan bir yıl geçmeden, her bakımdan eskisinden çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor olması, bunun en somut ifadesi. Suriye ve Irak’ta oynanan oyunların, bölgede sahnelenmeye çalışılan kriz senaryolarının farkındayız. Ancak herkesin, şu gerçeğin de farkında olduğunu ümit ediyoruz. Türkiye, bu tür oyunlarla yutulamayacak kadar büyük bir lokmadır.  Ülkemizi bu tarz tuzaklarla teslim alabileceklerini sananlara cevabımızı, bizzat yerinde, sahada vermekte kararlıyız. Toprak bütünlüğümüze ve milli birliğimize göz dikenler ile onların gönüllü ya da kiralık maşalığını yapanlar, hatalarını anladıklarında hepsi için çok geç olacak. -DHA

BEYLERBEYİ’NDE GÜNDEM KIBRIS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı kabul etti. Beylerbeyi Sarayı’ndaki görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti. Zirvede, Ada’daki soruna çözüm süreci kapsamında İsviçre’de gerçekleştirilecek toplantı öncesi değerlendirmede bulunuldu.

TAHRAN ÇIKARMASI

Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki aylarda İran’da temaslarda bulunacağını bildirdi. İran’ın Mehr Haber Ajans’ına demeç veren Büyükelçi Rıza Hakan Tekin, Erdoğan’ın ziyaretinin, İran’da yeniden cumhurbaşkanı seçilen Hasan Ruhani’nin yemin töreni ve yeni kabinesinin oluşmasının ardından gerçekleşeceğini kaydetti. Erdoğan’ın Tahran’daki temasları kapsamında, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı’nın dördüncüsünün de gerçekleşeceği belirtildi. Hâlihazırda yaklaşık 11 milyar dolar ticaret hacmine sahip iki ülke,  ticaret hacmini 30 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. -DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN