Yasak aşktan ByLock itirafı

Yasak aşktan ByLock itirafı

Ordu’daki FETÖ soruşturmasında ByLock kullandığı için İzmir’de gözaltına alınan Pınar Y. firari eski Ordu Emniyet Müdürü Kırmacı ile ilgili itiraflarda bulundu. Kırmacı ile sevgili olduğunu programın da müdür tarafından mesajlaşma için yüklendiğini söyledi.

İzmir’de yaşayan devlet memuru, bekar psikolog Pınar Y.’nin telefonunda FETÖ’nün kripto haberleşme programı ByLock tespit edildi. Ordu Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, İzmir’de yakalanarak Ordu’ya getirilen Pınar Y.’nin savcılıkça ifadesi alındı.

FETÖ hiçbir bağlantısı olmadığını savunan Pınar Y., telefonuna ByLock’u halen FETÖ’den aranan ve Yunanistan’a kaçtığı belirlenen Ordu eski İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı’nın yüklediğini, kendisiyle yasak aşk yaşadıklarını itiraf ederek herşeyi tek tek anlattı. Pınar Y. savcılık ifadesinde, 2011’de üniversiteyi bitirdikten sonra Ordu’ya geldiği, bir kamu kurumunda Ordu’daçalıştığı, yakın kız arkadaşları aracılığıyla Ordu İl Emniyet Müdürü olan Hakan Kırmacı ile bir barda tanıştırdığını söyledi. Pınar Y. Mart 2014’te de akıllı cep telefonu aldığını belirterek, “İlk defa akıllı telefonum oldu, onunda kurulumunu Hakan yaptı.

O zaman kendisi mesajlaşmak için ByLock yüklemiş. Oradan yazışalım diyordu. Evime gidip geliyordu. İlişkimiz böylece sürdü. Ben makamına gidiyordum. Bara gidiyorduk ama Hakan alkol almıyordu. Viyana’ya gittik orada 9 gün kaldık. Beraber olduk, ilişkimizde oldu, masrafları Hakan karşıladı. Pınar Y., Nisan 2014’te Ordu’dan İzmir’e dönerek memleketine yerleştiğini, 9 ay sonra da Kırmacı ile ayrıldığını anlatan Pnar Y. ByLock’tan 55 kez mesajlaştığı mesajları da Kırmacı’ya yazdığını kaydetti. İfadesi alındıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Pınar Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN