ABD'den Putin'e yalanlama

ABD'den Putin'e yalanlama

ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Türk hava sahasını ihlal etmesi üzerine düşürülen uçağın bilgilerinin ABD ile paylaşıldığına yönelik sözlerini yalanladı.

ABD Savunma Bakanlığından isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmeden önce, ülkesinin, uçağın bilgilerini ABD ile paylaştığı yönündeki sözlerinin doğru olmadığını belirterek, "Rusya, uçuş planlarını ABD ile paylaşmıyor" dedi.

Yetkili, Putin'in, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile düzenlediği ortak basın toplantısında, uçağın bilgilerini ABD ile paylaşıldığı, ABD'nin de söz konusu bilgileri koalisyon ülkeleri ile paylaştığına yönelik açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Putin, basın toplantısında "Peki biz Amerikalılara bu bilgiyi neden verdik?" şeklinde soru yöneltmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN