Adalet Bakanı Bozdağ: Elçi'nin vurulduğu yerde mermi çekirdeği bulundu

Adalet Bakanı Bozdağ: Elçi'nin vurulduğu yerde mermi çekirdeği bulundu

Adalet Bakanı Bozdağ, Diyarbakır'daki saldırıda hayatını kaybeden Tahir Elçi'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bozdağ, olay yerinde yapılan incelemede mermi çekirdeği bulunduğunu açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sur ilçesindeki terör saldırısına ilişkin temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi. Türkan Elçi'ye taziye ziyaretinde bulunan Bozdağ, ardından yaptığı açıklamada soruşturmaya ilişkin son bilgileri paylaştı. Adalet Bakanı, olay yerinde deforme olmuş bir mermi çekirdeği bulunduğunu söyledi. Tahir Elçi'nin ölümüne sebep olan merminin çekirdeğinin bulunamadığı belirtiliyordu. Bakan'ın açıklaması 'aranan çekirdek bulundu mu" sorusunu gündeme getirdi.

Bakan Bozdağ brifing aldı

Bakan Bozdağ, beraberinde Müsteşar Kenan İpek, HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz ile geldiği kentte, ilk olarak valiliği ziyaret etti.

Valiliğe girişinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy tarafından karşılanan Bozdağ ve beraberindekiler daha sonra valilik binasına geçti.

Bakan Bozdağ, Valilik şeref defterini imzaladı.

Türkan Elçi'ye taziye ziyareti

Daha sonra Bakan Bozdağ başkanlığında, Adalet Bakanlığı Müsteşarı İpek, HSYK Başkanvekili Yandırmaz, Vali Aksoy, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan'ın katılımıyla bir toplantı yapıldı.

Terör saldırısı ve soruşturmaya ilişkin brifingin verildiği toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Toplantının ardından, Bakan Bekir Bozdağ ve beraberindekiler saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin evine taziye ziyaretinde bulunarak, eşi Türkan Elçi ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

83 delil toplandı

Bozdağ, taziye ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Tahir Elçi'nin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma hakkındaki son bilgileri paylaştı. Tespit edilen 83 delilin toplandığını söyleyen Bozdağ, bölgedeki tüm kameraların incelemeye alındığını belirtti. 

Deliller arasında mermi çekirdeği de var

Bozdağ, deliller arasında deforme olmuş mermi çekirdeği ve teröristlerden düşen bir silahın olduğunu da ifade etti. Bazı çevrelerin olayın hemen ardından devleti suçlamaya başladığını hatırlatan Bozdağ, ''Devletin yaptığını kim söylüyorsa elindeki bilgileri getirsin versin'' dedi.

Elçi'yi öldüren merminin çekirdeği mi?

Saldırı sonrası polis yetkilileri olay yerinde asıl aranan delilin Tahir Elçi'nin ölümüne neden olan merminin çekirdeği olduğunu dile getirmişti. Bakan Bozdağ'ın bulundu dediği çekirdeğin o çekirdak olup olmadığı henüz açıklığa kavuşmadı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN