Şehit polis Murat Savaş Kale Adana'da defnedildi

Şehit polis Murat Savaş 
Kale Adana'da defnedildi

Tunceli'deki polis merkezine terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Murat Savaş Kale'nin cenazesi, Adana'da defnedildi.Şehit polis memuru Murat Savaş Kale'nin cenazesi Adana'da toprağa verildi

Şehit Kale'nin cenazesi, Elazığ'da düzenlenen törenin ardından uçakla ailesinin yaşadığı Adana'ya getirildi.

Adana Havalimanı'ndan alınan cenaze ilk olarak baba evine götürüldü. Cenaze aracı, evin bulunduğu merkez Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi'ndeki sokağa girdiğinde şehidin yakınları, meslektaşları ve mahalle sakinleri gözyaşı döktü.

15-09/05/aa_picture_20150905_6213495_high.jpg

Şehidin yürüme güçlüğü çeken emekli polis olan babası Beşir Kale, koltuk değnekleriyle oğlunun cenazesinin bulunduğu araca yaklaşmaya çalıştı. Şehidin annesi Makbule ve eşi Belgin Kale'yi ise polisler ve yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin bir ay önce dünyaya gelen oğlu Yusuf Nihat Kale ile kadın polisler ilgilendi.

15-09/05/aa_picture_20150905_6213503_high.jpg

Kale'nin baba evinin bulunduğu sokaktaki evlerin birçoğuna da Türk bayrağı asıldığı görüldü. Şehidin cenazesi, kılınan cenaze namazın ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Şehitliği'ne defnedildi.

Baba Beşir Kale, defin sırasında Adana Valisi Mustafa Büyük'e, "Vatan, millet sağ olsun. Bu hainlere fırsat vermeyin. Oğlum şehitlik mertebesine ulaştı mı bilmiyorum ama Allah onu şehitlik mertebesine ulaştırsın" dedi.

15-09/05/aa_picture_20150905_6213494_high.jpg

Törene şehidin ailesi, bazı Adana milletvekilleri, emniyet ve askeri personel, siyasi parti il temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ADANA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN