Türkmen Dağı yoğun top ateşi altında

Türkmen Dağı yoğun top ateşi altında

Suriye'de rejim güçleri Rusya'nın hava desteği ile krıtik önemdeki Kızıldağ tepesini yeniden ele geçirdi. Bu gelişmenin ardından Türkmen Dağı bölgesine yoğun top ve füze ateşi başladı. Alarma geçen Türk Silahlı Kuvvetleri, sınırdaki öbüs toplarının namlusunu Suriye'ye çevirdi!

Suriye'de Lazkiye ili kırsalındaki Türkmendağı ve Cebel Ekrad bölgesine yoğun top atışı başladı. 
 
15-11/26/aa_picture_20151126_6902939_high.jpg

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, rejim, Rusların desteğiyle, Bayırbucak Türkmen ve Cebel Ekrad bölgelerine yönelik saldırılarını arttırdı. 

15-11/26/aa_picture_20151126_6902946_high.jpg

Türkmen Dağı vuruluyor

Bölgeler uzaktan atılan füze, havan ve tank atışlarıyla yoğun şekilde vuruluyor. Bölgedeki patlama sesleri Hatay'ın Yayladağı ilçesinden duyulurken, Türkmen bölgesinden yükselen dumanlar da sınırdan görülüyor. 

Obüslerin namlusu Suriye'ye çevrildi

Öte yandan, Yayladağı ilçesine sevk edilen obüs toplarının hudut birliklerine yerleştirildiği, namlularının Suriye'ye çevrildiği görüldü. 

Türkmenler Kızıldağ'ı kaybetti

Bayırbucak Türkmenleri Türkmen Dağı'ndaki kritik nokta olan Kızıldağ tepesini yeniden kaybetti.
 
İki gün önceki çatışmalarda Türkmenlerin eline geçen stratejik öneme sahip Kızıldağ tepesi, dün sabah saatlerinden itibaren bombardımana tutuldu. 
 
 
Tepeyi yoğun saldırılara tutan rejim, karadan zırhlı araçlarla ilerlemeye çalıştı. Gece geç saatlere kadar süren çatışmalar sonucu Kızıldağ rejim güçlerinin eline geçti. 

Öte yandan, bölgedeki saldırı ve çatışmalar, Kızıldağ tepesi ve Gimam köyü çevresinde sürüyor. 

Vatandaş Türkiye - Rusya krizini nasıl yorumladı?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN