2018’in ödülleri onların olacak

2018’in ödülleri onların olacak

37. İstanbul Film Festivali’nde Sinema Onur Ödülleri bu yıl oyuncu Perihan Savaş, yazar ve senarist Osman Şahin ile yönetmen Aram Gülyüz’e, Sinema Emek Ödülü ise Atlas Sineması Müdürü Cevdet Pişkin’e verilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından (İKSV) 6-17 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek 37. İstanbul Film Festivali’nin Sinema Onur Ödülleri sahipleri belirlendi. Ödüller bu yıl oyuncu Perihan Savaş, yazar ve senarist Osman Şahin ile yönetmen Aram Gülyüz’e, Sinema Emek Ödülü ise Atlas Sineması Müdürü Cevdet Pişkin’e verilecek. Ödül töreni 6 Nisan cuma gecesi yapılacak 37. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde takdim edilecek.      

Ödül verilecek isimlerden ilki Perihan Savaş. İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü’ne 7 yaşında giren Perihan Savaş, çocuk oyuncuları seslendirerek sinemaya atıldı. 1971’de, 16 yaşında adım attığı sinema kariyerinde 130 film ve TV dizisinde rol aldı. Birçok tiyatro oyununda da yer aldı. 

Hasan Hüseyin Yalvaç’ın ‘Türkiye’nin Cengiz Aytmatov’u’, Tahsin Yücel’in “Yazınımızı zenginleştiren özgün öykücülerimizden” dediği Osman Şahin yapıtları sinemaya en çok uyarlanan yazar oldu ve özgün film öyküleri de dahil olmak üzere yapıtlarından sinemaya tam 23 film aktarıldı. Şahin’in başta Bilge Olgaç olmak üzere birçok saygın yönetmenle iş birliğinden çok özel filmler ortaya çıktı. ‘Kızgın Toprak’, ‘Kibar Feyzo’, ‘Adak’, ‘Derman’, ‘Ayna’, ‘Züğürt Ağa’, ‘İpekçe’, ‘Kurşun Adres Sormaz’, ‘Avcı’ bu filmlerden bazıları.      

Yönetmen Aram Gülyüz, 1960’da başladığı meslek yaşamında 140 film yönetti. Ayşecikler’den melodramlara, avantürden Western’e, komediden müzikale neredeyse her türü denedi.

Sinema Emek Ödülü’nü kazanan Cevdet Pişkin ise 1955’te İstiklal Caddesi’ndeki Ar Sinemaları’nda büfede çalışmaya başlayan Cevdet Pişkin, pek çok sinemada müdür olarak görev yaptı.

Perihan Savaş, 1971’de, 16 yaşında adım attığı sinema kariyerinde 130 film ve TV dizisinde rol aldı. ‘Bedrana’ ile ilk çıkışını yaptığı kariyerinde, ‘Esir Hayat’, ‘Kaşık Düşmanı’, ‘Kırlangıç Fırtınası’, ‘Sosyete Şaban’, ‘Sis’, ‘İpekçe’, ‘Karılar Koğuşu’, ‘Köpekler Adası’ gibi birçok film, dizi ve tiyatro oyunuyla izleyenlerin karşısına çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN