Cassini uzay aracı Satürn'den dünyayı çekti! Google Doodle yaptı | Cassini nedir?

Cassini uzay aracı Satürn'den dünyayı çekti! Google Doodle yaptı | Cassini nedir?

Cassini Uzay Gemisi, Satürn'ün halkaları arasından dünyaya fotoğraf geçti. Görüntüde Dünya, halkalar arasından görünüyor. Cassini'nin başarısı interneti kasıp kavururken, Google da Cassini uzay aracını Doodle yaptı. Peki Cassini nedir? Özellikleri nelerdir?

Cassini uzay aracı, Satürn'ün halkaları arasından Dünya'nın fotoğrafını çekti. 12 Nisan'da çekilen görüntü NAS tarafından paylaşılınca sanal alemde olay oldu. En çok aranan konular arasına giren Cassini ve çektiği görüntülere Google de kayıtsız kalmadı. Arama motoru Cassini uzay aracını bu sabahtan itibaren ana sayfasında Doodle yaptı. 

Dünya'dan gökyüzüne bakıp diğer gezegenleri sadece küçük birer ışık noktası olarak görüyoruz. NASA'nın Cassini uzay aracı da Satürn'ün halkaları arasından geriye ana gezegenine baktığı ve Dünya'nın 1.4 milyar kilometre uzağından bir fotoğrafını çekti. O uzaklıktan bakıldığında Dünya, karanlığın içerisinde parlayan bir nokta gibi gözüküyor. 

17-04/26/590001fcc9de3d12b87a3663.jpg

Cassini bu fotoğrafı 12 Nisan tarihinde çekti. NASA'nın söylediğine göre "her ne kadar fotoğrafta görmek için çok küçük olsa da, o sırada Dünya'nın Cassini'ye bakan kısmı güney Atlantik Okyanusu'ydu."

17-04/26/260420170710382638603_2.jpg

CASSİNİ'NİN ÖZELLİKLERİ

Cassini-Huygens Satürn gezegenine gönderilen bir insansız uzay sondasıdır. NASA-ESA-ASI'nin Satürn sistemine gönderilen bir amiral gemisi sınıfı robotik uzay sondasıdır. O, 2004 yılında oraya vardıktan bu yana gezegen ve ayrıca Jüpiteri gözlemleyerek heliosferi, ve izafiyet kuramı deneyi amacıyla çok sayıda doğal uyduyu inceledi. Geliştirme yaklaşık iki yıl sonra 1997 yılında başlatılan, bu yörünge kâşifi Satürn yörüngesine girdi ve 2005'te Huygens denilen uydusu Titan'a indi. Cassini ziyaret için Satürne giden dördüncü ve yörüngesine giren ilk uzay sondası oldu, ve görevi 2014 itibarıyla devam etmektedir. İki parçalı uzay aracı astronomlar Giovanni Cassini ve Christiaan Huygens adını taşıyor.

GOOGLE CASSINI'Yİ DOODLE YAPTI

Özel günler ve olaylar için çeşitli görseller hazırlayarak anasayfasına taşıyan Google, Satürn'ün halkaları arasında Dünya'nın fotoğrafını çekerek ortaya enteresan bir görüntü çıkaran Cassini Uzay Aracı'na özel hazırladığı Doodle'ı anasayfasına taşıdı.

17-04/26/5900022bc9de3d12b87a3665.jpg

Google'ın hazırladığı Doodle'da Cassini Uzay Aracı'nın uzayda Satürn'ün fotoğrafını çektiği bir gif yer alıyor.

17-04/26/260420170809587810771.jpg

NASA'nın uzay aracı Cassini, Satürn'ün kuzey kutbunda dev kasırgayı görüntüledi.

Cassini'nin görüntülediği dev kasırganın gözünün 2 bin 10 kilometre genişliğinde olduğu, "süper hızla" döndüğü, kasırganın dış kenarındaki bulutların saatte 531 kilometre hızla hareket ettiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN