Düz bir karın için gün ışığında yemek yiyin

Düz bir karın için gün ışığında yemek yiyin

İngiliz beslenme terapisti Jeannette Hyde, düz bir karın ile sağlıklı bağırsaklara sahip olmak için 10 öneride bulundu. Onlar arasında sadece gün ışığında yemek, yiyecekleri çeşitlendirmek ve iyi çiğnemek de var.

Daha az şişkinlik hissetmek ve düz bir karna sahip olabilmek için ne yediğiniz kadar ne zaman yediğiniz önemli. Ne kadar süre aç kaldığınız neler tükettiğiniz de çok mühim. Nutrition and Healthy Aging dergisindeki araştırmalara göre, sabah 8 ile akşam 6 arasında yemek yemek kilo vermenize yardım edebilir. Yani fit kalmak için karanlıkta yemekte ısrar etmeyeceksiniz, gün ışığında sofraya oturacaksınız. İngiliz beslenme terapisti Jeannette Hyde, karnınızı düzleştirecek, bağırsak sağlığınızı koruyabileceğiniz 10 ipucunu sıraladı...

Hava aydınlıkken sofraya oturun: Sindirim sistemimiz gündüz çok iyi çalışır. Gün ışığında yemek için evrimleştiğimizi belirten Jeannette Hyde, geceleri sindirim sisteminin yavaşladığını ve yediklerimizin bizi rahatsız ettiğini söylüyor.

Yemekten hemen sonra uyumayın: Son öğününüzü bitirdikten sonra en az iki buçuk saat bekleyin, sonra uyuyun. Zira sindirim sistemini gün boyunca hareket ettiren kasılmalar gece yavaşlar, şişkinlik gibi sindirim sorunları olabilir.

12 ya da 14 saat aç kalın: Kilo kaybı için, öğünlerin zamanlaması, yediğinizden daha önemli olabilir. Zaman ayarlı beslemeyi uyguladığınızda kalori saymanıza gerek yok. Akşam yemeği ve kahvaltı arasında 12-14 saat arasında bir açlık süresi, kilo kaybını destekleyebilir ve açlık hormonlarını dengeleyebilecek bağırsakta faydalı bakterileri artırabilir. Örneğin akşam yemeğini saat 7’de yiyorsanız, kahvaltıyı ertesi sabah 7’de yapmalısınız.

Kefir için: Kefir, dost bakteriler ve dost olmayan bakteriler arasındaki dengeyi düzeltmek için bağırsağınıza paraşüt yapabileceğiniz milyarlarca faydalı bakteri içerir. Laktoz endişeniz olmasın. Kefir, fermente edildikten sonra çok düşük laktoz içerir, bu da genellikle sütlü yiyecekleri iyi tolere edemeyen kişiler tarafından iyi tolere edildiği anlamına gelir.

Yiyeceklerinizi çeşitlendirin: İnsanlar çoğu zaman kronik şişkinliğe sahip olduklarında lif içeren ürünleri keserler. Bu bazen kısa vadede bağırsak sağlığına yardımcı olabilir ancak uzun vadede işe yaramayabilir. Herkesin sindirim sisteminde bir buçuk kilo bakteri var. İyi bir sağlık için bakteri çeşitliliği önemli, farklı yiyecekler bu çeşitliliği besler. Farklı sebzeler ve bazı meyveler farklı vitaminler içerir. Bağırsak sağlığınızı için yiyecekleri kademeli olarak çeşitlendirin.

Gluteni azaltmaya çalışın: Karnınız bir pizza veya bir tabak makarnadan sonra saatlerce sert, şişirilmiş davul gibi mi geliyor? Eğer öyleyse üç hafta boyunca gluteni kesip o dönemde daha az şişip şişmediğinizi takip edebilirsiniz. Sonra bir miktar daha glutenli ürün yiyip vücudunuzun nasıl bir tepki verdiğini öğrenebilirsiniz.

Yemek günlüğü tutun: Herkes bireysel olarak farklıdır ve yiyecekler kişilerde farklı etki gösterir. Bir günlük tutun, kağıdın bir tarafına her öğünde ne yediğinizi, diğer tarafına ise hangi yiyecekleri yediğinizde şişkinlik hissettiğinizi yazın. Böylece semptomlara göre hangi yiyeceklerin sizi şişmanlattıklarını tespit edebilirsiniz.

Yavaş yiyin: İyi çiğnenmemiş gıdalar sindirim kanalında şişkinliğe yol açar. 20 dakikadan daha kısa bir sürede masadan kalkmayın.

Şeker alımınızı düşük tutmaya çalışın. Şeker faydalı ve zararlı bakterilerin dengesini bozuyor. Kendinizi iyi hissetmek istiyorsanız şeker tüketimini azaltın. Diyet ürünler ya da tatlandırıcılı gıdaların hayvanlarda disbiyoza neden olduğu görülmüştür, bu nedenle düz bir karın karnı istiyorsanız da kaçınmak faydalı olabilir.

Doktora başvurun: Yukarıdaki 9 maddeyi uygulamanıza karşın hala sorun yaşıyorsanız bir uzmana başvurun. Dışkı testi yaptırarak bağırsaklarınızda enfeksiyon olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Zira parazitler, kronik ve şiddetli şişkinliğe yol açabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN