Mercimeğin daha lezzetli olması için sakın bunu ilave etmeyin! Herkes meğer aynı hatayı yapıyormuş

Mercimeğin daha lezzetli olması için sakın bunu ilave etmeyin! Herkes meğer aynı hatayı yapıyormuş

Evde yapılan mercimek çorbaları ve yemekleri, restoranlardakiler kadar lezzetli olmayabiliyor. Restoran şeflerinin mercimek pişirme sırrı ortaya çıktı. İşte, mercimek pişirmenin püf noktaları...

Mercimek, demir bakımından zengin ve lif açısından oldukça zengin bir besin kaynağı, beslenme uzmanları tarafından düzenli olarak tüketilmesi öneriliyor. Mercimeği pişirirken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor.

MERCİMEĞİN İYİ PİŞMESİ İÇİN NE YAPMALI?

Mercimeği pişirmeden önce, ister kırmızı ister yeşil olsun, iyice ayıklanmalı ve yıkanmalı.

Mercimekleri birkaç saat soğuk suda bekletmek, pişirme sürecini kolaylaştırır.

Pişirme sırasında, mercimeklerin dağılmaması için tuz, sirke veya limon suyu eklemek önemli.

Restoran şeflerine göre, kırmızı ve sarı mercimeklerin pişme süresi, yeşil mercimeğe göre daha kısa.

Yeşil mercimeği ne kadar süre haşlarsanız, kırmızı ve sarı mercimekleri de aynı süre ocakta tutarsanız, mercimekler eriyip yok olabilir.

Bu nedenle, kırmızı mercimeğin yaklaşık 35 dakikada, yeşil mercimeğin ise 45-50 dakika arasında piştiğini unutmamak önemli.

Pişirme sırasında mercimeğin diriliğini test etmek için, bir kaşık yardımıyla birkaç tanesini alıp sertliğini kontrol edebilirsiniz.

MERCİMEĞİN LEZZETİ NASIL ARTIRILIR?

Yeniçağ'da yer alan habere göre, mercimek çorbası veya yemeği pişirirken, sebze veya tavuk suyu kullanmak, hem sağlık hem de lezzet açısından zengin bir seçenek sunar.

Ayrıca, pişirme suyuna patates, havuç ve kereviz eklemek, lezzeti katlayabilir.

Çorbanın kıvamını ayarlamak için un kullanmaktan kaçının. Bunun yerine patates, havuç ve kereviz, daha iyi bir kıvam sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN