Neandertaller yapıştırıcı yapmış!

Neandertaller yapıştırıcı yapmış!

Neandertallerin, bundan tam 200 bin yıl önce insanların yapamadığını yaparak mızrak ve taşları yapıştırıcıyla birbirine tutturmayı başardığı ortaya çıktı

Yaklaşık 30 bin yıl önce yeryüzünden yok oldukları tahmin edilen Neandertallerin, tam 200 bin yıl önce yapıştırıcı kullandıkları ortaya çıktı. Neandertallerin mızrak kullandığını bilen araştırmacılar, mızrağın ağaç kısmıyla ucuna takılan ok görevindeki taş parçasını nasıl birleştirdiğini anlamaya çalışıyordu. Scientific Reports dergisinin ağustos sayısında yayımlanan araştırma sonuçlarına göre Neandertaller, huş ağacı kabuğundan ürettikleri katran gibi bir maddeyi kullanıyordu. Bu maddeyi üretmenin karmaşık işlemler gerektirdiğini belirten bilim insanları, o dönemde insanların dahi bunu yapamadığını kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN