İsrail mahkemesi Ebru Özkan'ın gözaltı süresini yine uzattı

İsrail mahkemesi Ebru Özkan'ın gözaltı süresini yine uzattı

İsrail askeri mahkemesi, Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Ebru Özkan'ın gözaltı süresini 8 Temmuz’a kadar uzattı.

Özkan'ın avukatı Ömer Hamayse, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  müvekkilinin "İsraildevletinin güvenliğini tehdit ve terör örgütleriyle bağlantı  şüphesi" suçlamalarıyla bugün bir kez daha hakim karşısına çıktığını söyledi.

İsrail'in kuzeyindeki Salim bölgesinde bulunan askeri mahkemede bugün  görülen duruşmada, savcının Özkan'ın gözaltı süresinin 8 gün daha uzatılmasını  talep ettiğini aktaran Hamayse, mahkemenin ise gözaltı süresinin 6 gün  uzatılmasına karar verdiğini belirtti.

Hamayse, gözaltı süresine itiraz ettiklerini ve müvekkilinin derhal  serbest bırakılmasını talep ettiklerini, ancak bunun mahkeme tarafından  reddedildiğini dile getirdi.

Savcının dosya sürecini göz önünde bulundurarak soruşturmayı yürütmek  için gözaltı süresinin uzatılmasını talep ettiğini belirten Hamayse, Özkan'ın  gözaltında tutulduğu Petah Tikva'daki gözaltı merkezinden kuzeyde bulunan Natanya  kenti yakınlarındaki HaSharon Hapishanesi'ne nakledildiğini söyledi.

Hamayse ayrıca Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinden yetkililerin de  bugünkü duruşmada hazır bulunduğunu sözlerine ekledi.

Türk vatandaşı Özkan, 3 günlük Kudüs ziyaretinin sonunda 11 Haziran'da  İstanbul'a dönüşü öncesinde Tel Aviv'deki havalimanında İsrail polisi tarafından  gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN