İşte TSK'nın milli manyetik süper silahı Sapan!

İşte TSK'nın milli manyetik süper silahı Sapan!

TÜBİTAK tarafından geliştirilen ilk milli elektro manyetik silah Sapan, Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından twitter'dan paylaşıldı. Sapan, barutsuz mermi kullanıyor ve mermiler ses hızının 10 katı hızla hedefi vuruyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, dün akşam şahsi twitter hesabından yerli ve milli elektro manyetik silah SAPAN'ın fotoğraflarını paylaştı.

TÜBİTAK tarafından geliştirilen ilk milli elektro manyetik silah Sapan, sadece enerji kullanarak barutsuz mermi atabiliyor. Elektro manyetik enerji sayesinde mermiler, sesin 10 katı hızda hedefe ulaşabiliyor. Sapan'ın testleri 2014 yılında yapılırken ilk prototip üretimi de tamamlandı. Dünyada elektro manyetik top teknolojisini üretebilen sadece iki firma bulunuyor. Bunlardan biri ABD'li General Atomics diğeri ise İngiliz BAE Systems.

 16-10/28/sapan.jpg

16-10/28/sapan2.jpg

16-10/28/screenshot-2016-10-28-161650.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN