Kipa’yı devralan Migros 4 yılda 2 kat büyüyecek

Kipa’yı devralan Migros 4 yılda 2 kat büyüyecek

Migros’un Kipa’yı devralmasıyla birlikte şirketin çalışan sayısı 45 bini geçecek. Migros Genel Müdürü Özgür Tort, “Önümüzdeki 4 yılda 2 kat daha büyüyeceğiz” dedi.

İBRAHİM KAHVECİ

Migros, Tesco Kipa’nın hisselerinin yüzde 95,5’ini devralmasıyla ilgili süreç tamamlandı. Migros, Tesco Overseas Investments Limited’in sahibi olduğu Kipa hisselerini, tespit edilen şirket değerinden, banka borçları ve bilanço uyarlamaları düşüldükten sonra 199 milyon TL bedel ile satın aldı. Satın almayla birlikte Migros bünyesine 48 hipermarket, 48 süpermarket, 72 Express mağaza ile toplam 320 bin m2 net satış alanı daha eklendi.

Şirket, 73 ilde ve yurt dışı Ramstore mağazaları dahil 1782 mağazaya ulaştı. Böylece Migros, 2017 yılında yeni açılacak mağazalarla net satış alanını yurt dışı dahil yaklaşık 1,5 milyon metrekareye yükseltmeyi hedefliyor. Tesco Kipa’nın 20 ilde bulunan 26 AVM’si ile yurtiçi alışveriş merkezi sayısını da 30’a ulaştıran Migros, 6 yılda 2 kat büyüme kaydetti. Migros Ticaret Genel Müdürü Özgür Tort: “Şirket olarak önümüzdeki 4 yılda 2 kat daha büyüyeceğiz. 40 yılda türlü zorlukları aşarak 6 kat büyüme yakalamış bir ekonomiden söz ediyoruz. Önümüzdeki dönemlerde, Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomik güçleri arasında ilk 10’a yükselmesi bekleniyor” dedi. Satın almayla birlikte Kipa’nın 6 bin 500 çalışanını bünyesine katacaklarını ekleyen Tort, 5 bin 500 yeni personel daha alacaklarını belirtti. Toplam çalışan sayını 45 bine çıkaracaklarını belirten Tort, “Y kuşağının işe adapte olması çok zor. Adapte olamayan zaten kısa sürede gidiyor. Biz yıllık 19 saat eğitimle genç kuşa işe bağlıyoruz. Eğitimi alan zaten işini de terk etmiyor” diye konuştu.

AZ EL UCUZ FİYAT

Migros’ta sadeleşme için ileri teknoloji kullanıldığını ifade eden Özgür Tort, “Daha önce bir mala tüketiciye ulaşana kadar 12 defa dokunuluyordu, şimdi bu rakam Migros’ta 5’e iniyor. Artık, üretilen mallar doğrudan dağıtım merkezimize, buradan da mağazalara, sadece kolili değil adetli olarak da sevk ediliyor ve doğrudan rafa konuluyor. Tüketiciye ulaşana kadar ürüne ne kadar az dokunulursa fiyat o kadar ucuzluyor. Mala daha az dokunmak, herkes için kazanç sağlıyor” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN