Kırgın ve hırslı bir efsane

Kırgın ve hırslı bir efsane

Porto’nun 2005-2006 ve 2006-2007’deki şampiyonluklarında büyük katkısı olan Pepe, 10 yıl önce kendisi için 30 milyon euro ödeyen Real Madrid’de tam anlamıyla efsaneleşti. Sık sık hırsının kurbanı olan ve ağır eleştiriler alan Brezilya doğumlu Portekizli, 2 yılık sözleşme isteğine karşılık bulamadığı Real’den kırgın ayrıldı. Yeni ufuklara yelken açan 34 yaşındaki stoperin Beşiktaş’a transferi ise bu yaza damga vurdu...

Brezilya’nın Maceio kentinde 26 Şubat 1983’te dünyaya gelen Kepler Laveran Lima Ferreira, namıdiğer Pepe, son 10 hatta 12 yılda dünyanın en çok konuşulan oyuncularından biri olmayı başardı. Yokluk içinde geçen son derece zor bir çocukluk dönemi yaşayan Portekizli yıldız, sabahın beşinde kalkıp idmana gittiği, ardından da okulun yolunu tuttuğu günlerde karnını çoğunlukla antrenmanlara gitmesi için verilen otobüs biletlerini yiyecek birşeyler ile takas ederek doyurdu. Erken kalktığı için sık sık uyuya kaldığı zor günlerde harçlık çıkarmak amacıyla bir akvaryum satın alan ve yetiştirdiği balıkları satarak aile bütçesine katkıda bulunan Pepe, bir yandan da iki büyük aşkının; futbol ve Real Madrid’in peşindeydi...

KENDİSİNE FORMA JESTİ YAPTI

Brezilya asıllı Portekizli yıldız, balık satışından kazandığı parayla kendisine büyük bir jest yaparak Steve McManaman (10 yıl Liverpool, 5 sezon Real Madrid, 2 sene de Manchester City forması giyen İngiliz futbol efsanesi) forması almıştı. Henüz 13-14 yaşlarında işten ayrılan annesine, “Çalışmak zorunda kalmayacaksın. Çünkü büyük bir futbolcu olacağım” diyecek kadar kendine güvenen Pepe, 2001-2002 sezonunda Maritimo ile anlaştığında aslında bu yönde belki de ilk ciddi adımını atmıştı. Brezilya’da oynadığı son maçında ayağı kırılan 34 yaşındaki stoper, yeni bir talihsizlikle karşı karşıya kalmıştı. Annesinin ısrarla karşı çıkması üzerine diyet ve fizyoterapi ile iyileşen bacağıyla Portekiz’e giden Pepe’nin aslında ameliyat olması gerektiği buradaki doktorlar tarafından da dile getirildi. Ancak artık buna gerek kalmamış, o dönem 17’sinde olan genç oyuncunun bacağı kaynamış ve iyileşmişti.

ALTI AY SONRA SAHALARDA

Yaşadığı ağır sakatlığa rağmen 6 ayda futbola dönen sambacı, genç takımda birkaç maçta kendini gösterince Maritimo’nun ikinci takımına dahil edildi. Birkaç ay sonra A takımdaki stoper sıkıntısı üzerine önü açılan tecrübeli oyuncu, son 4 hafta A takım formasını sırtına geçirir. Sonrasında Sporting’den davet alan Pepe, 1 sezon kiralık olarak orada forma giyer. Ardından iki sezon daha Maritimo’da boy gösteren yıldız futbolcu, sonrasında ise asıl çıkışını gerçekleştirdiği Porto’nun yolunu tutar. Burada geçirdiği 3 yılda iyice dikkat çeken Pepe için çocukluk hayalinin kapısı da ardına kadar açılmıştır...

Portekiz günleri de pek kolay başlamamıştır aslında onun için... Ama yalnızken sık sık ağlasa da sadece telefonla görüşebildiği ailesine hiç belli etmez, her şeyin yolunda olduğunu söyler hep. Hem 1.88’lik boyu hem de çocukluk yıllarında plajda yaptığı antrenmanlardan kalma sıçrama avantajı nedeniyle kafa toplarında rakip tanımaz bir oyuncu haline dönüşen Pepe, artık kendi kendi ile yarışır hale gelmiştir.

HER ZAMAN KONUŞULAN BİR İSİMDİ

2007-2008 sezonu öncesi tam 10 yıl sürecek Real Madrid serüveni başlar bu hırslı oyuncu için. Artık dünyanın en çok konuşulan futbolcularından biri olmasının yanı sıra gelmiş geçmiş en iyi stoperler arasında gösterilen Pepe, aynı zamanda tam 84 kez formasını sırtına geçirdiği Portekiz Milli Takımı’nın da en önemli isimleri arasında yer almaktadır. Kupadan kupaya, başarıdan başarıya koştuğu bir süreç yaşamaktadır. Kendi takımı gibi yıldızlar topluluğu olan Barcelona ile mücadele etmek zorunda kalmalarına karşın, kupa sevincine pek hasret kalmaz.

10 yıl aralıksız formasını giydiği Real Madrid ile 329 maça çıkan ve 313’üne ilk 11’de başlayan Pepe, yaptığı sert fauller, gösterilmeyen kartlar, aldığı cezalar ya da sahadaki başarısıyla hep konuşulan bir oyuncu oldu. Tam 13 kupa kaldırdığı Real Madrid ile yoluna devam etmek istemesine karşın 2 yıllık sözleşme isteği karşılık bulmayınca sert açıklamalar ile çocukluktan beri aşık olduğu kulübe veda eden deneyimli savunma oyuncusu, transfer döneminde de bu özelliği ile gündemden düşmeyen bir isim haline geldi. Inter ve PSG’nin ciddi şekilde istediği, Manchester City’nin de takibe aldığı Portekizli yaşayan efsanenin bir diğer talibi de son dönemde Süper Lig’i domine eden, Avrupa’da da adından söz ettirmeye başlayan Beşiktaş’tı.

İKİ YIL ISRARI KARTAL’A YARADI

Başkan Fikret Orman’ın kendisini takımda görmeyi çok istemesi ve kendisine sunulan ekonomik şartlar nedeniyle Siyah-Kulüp ile bir ara çok yakınlaşmasına karşın PSG’nin fiyat artırımı üzerine Fransızlar ile masaya oturan Pepe, burada da 2 yıllık sözleşme arzusuna karşılık bulamayınca filmleri andıran bir operasyon sonucu Portekiz’de Kartal oldu. Hem kendisi hem de Beşiktaş Avrupa futbolunda 1 numaralı gündem maddesi haline geldi. Portekiz Milli Takımı’nda birlikte Avrupa şampiyonluğu yaşadığı Quaresma ile Siyah-Beyazlı kulüpte de bir araya gelen Pepe, ‘mesaj sezonu’ olarak gördüğü 2017-2018 öncesi Beşiktaş camiası için de umut haline geldi. Marcelo’nun müthiş performansına rağmen savunmada yaşanan aksaklıkların Pepe ile giderileceğini düşünen Siyah-Beyazlılar, yeni sezonda sadece ligde değil, Avrupa’da da Portekizli futbol efsanesinden çok şey bekliyor...

YERDEKİ RAKİBİNİ TEKMELEMİŞ 10 MAÇ MEN CEZASI ALMIŞTI

İspanya Ligi’nde 2008-2009 sezonunun 32’nci haftasında Real Madrid’in Getafe ile oynadığı maçta Casquero’yu önce itip, ardından  yerde tekmeleyen Pepe, 10 maç ceza almıştı. Penaltıya sebebiyet verdiği pozisyon dışında aynı maçta Albin’e de yumruk atan Portekizli yıldız, aldıgı cezanın da etkisiyle bir sonraki sezon toplam 16, ligde ise 10 karşılaşmada şans buldu. Portekizli stoper, pozisyon ile ile ilgili yorumunda, “Kendimi tanıyamadım. Yaptıklarımı görünce futbol oynama isteğim kalmadı” ifadelerini kullanmıştı.

17-07/11/sd.jpg

LAGO'YA HAMLESİNE 'KATIR' BENZETMESİ

Pepe, İspanya Kupası’nda 12 Aralık 2012’de oynanan Celta Vigo-Real Madrid karşılaşmasında Roberto Lago’ya yaptığı hamle nedeniyle ‘katır’ benzetmesi ile karşı karşıya kalmıştı. Ceza alanından top çıkarırken Lago’nun kendisine faul yaptığı düşüncesiyle topu bırakıp hakeme serzenişte bulunan Portekizli yıldız, daha sonra arkasından yaklaşan İspanyol oyuncunun hayalarına ‘tepme’ diye tabir edilen şekilde vurdu. Bu pozisyon için kart göstermeyen hakem Alvarez Izquierdo da sert şekilde eleştirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN