KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Genel Yetenek Genel Kültür ve ÖABT sonuçları erişime açılıyor

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Genel Yetenek Genel Kültür ve ÖABT sonuçları erişime açılıyor

4 senelik üniversite mezunu memur adaylarının girdiği 2020 KPSS lisans sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. ÖSYM, Eylül ayı içerisinde yapılan KPSS lisans sınav sonuçları için Ekim ayını işaret etmişti.

ÖSYM, 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr/ internet sayfası üzerinden erişime açacağını duyurdu. Adaylar, KPSS Alan Bilgisi Genel Kültür-Genel Yetenek ve Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınav sonuçlarını öğrendikten sonra tercih işlemlerini bekleyecek.

2020 KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yayınladığı sınav takvimine göre; 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları, 22 Ekim 2020 Perşembe günü https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden adayların erişimine açılacak.

2020 KPSS SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Dünyayı ve Türkiye’yi etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle diğer sınavlar birlikte ertelenen 2020 KPSS lisans sınav sonuçlarına, ÖSYM kullanıcı adı ve aday şifreleriyle erişmek mümkün. Aday şifresini hatırlamayanlar da e-Devlet kapısı üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve e-Devlet şifrelerini girerek, ‘Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)/ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ üzerinden ÖSYM’nin sistemine giriş yapabilir ve buradan da 2020 KPSS lisans sınav sonuçlarını öğrenebilir.

SONUÇLAR ERKEN AÇIKLANIR MI?

Koronavirüsü nedeniyle bu yıl ÖSYM’nin gerçekleştirdiği birçok sınavın tarihlerinde gecikmeler meydana geldi. Fakat ÖSYM, bazı sınavların sonuçlarını erken açıklamıştı. KPSS sonuçları da ÖSYM'nin yoğunluk durumuna göre daha erken veya daha geç açıklanabilir.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sonuçları 22 Ekim 2020’de erişime açılacak.

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sonuçları 22 Ekim 2020’de erişime açılacak.

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sonuçları 22 Ekim 2020’de erişime açılacak.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sonuçları 22 Ekim 2020’de açıklanacak.

KPSS NE ZAMAN?

KPSS Ön Lisans : 25 Ekim 2020’de yapılacak.

KPSS Ortaöğretim : 22 Kasım 2020’de yapılacak.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) : 27 Aralık 2020’de yapılacak.

2020-kpss-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak-1.jpg

KPSS B GRUBU KADROLAR NERELERDE GÖREV ALIR?

B grubu kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde paylaşılan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, il özel idareleri ve belediyeler, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde paylaşılmış olan meslekler hâricinde, ilk kez kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

KPSS A GRUBU KADROLAR NERELERDE GÖREV ALIR?

Bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı, bunların başkanlık, müsteşarlık ve bağımsız genel müdürlük seviyesindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak üzere girilen ve belirli bir yetişme programının ardından yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atanacak kadrolar içindir.

Haberimizde, 2020 KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav sonuçlarına dair bilgileri paylaştık. 2020 KPSS sonuçları açıklanır açıklanmaz, yine bu sayfa üzerinden ÖSYM'nin resmî internet sitesine ulaşarak, sonuçlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN