Hisarcık’ta yerli kavun rağbet görüyor

Hisarcık’ta yerli kavun rağbet görüyor

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Fahrettin Demir isimli üreticinin yetiştirdiği ve kilosunu 1,5 liradan satışa sunduğu yerli organik kavunlar adeta kapışılıyor

Hasanlar köyünden kavun yetiştiricisi Fahrettin Demir, bir süre önce hasadına başladığı kavunları yetiştirme sürecinde suni gübre yerine sadece hayvan gübresi kullandığını söyledi.Demir, “ Bu yılki aşırı yağışlardan dolayı mantar ilacı haricinde hiçbir zirai ilaç kullanmadım. Hayvan gübresi organik olması sebebiyle mikroorganizma kapsamı ile toprağa çok yönlü yarar sağlamaktadır. Şu anda tarlada ağırlığı 8-10 kilo arasında gelen çok sulu ve tatlı organik kışlık ve yazlık kavunlar bulunuyor. Pazara getirdiğim ve 1,5 liradan satışa sunduğum kavunların lezzeti herkes tarafından bilindiği için kısa sürede tükenmektedir. Gerçek ve doğal lezzeti tatmak isteyen vatandaş yerli organik kavunu tercih ediyor" diye konuştu.(MA-EFE)

KÜTAHYA/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN