Le Pen: Yahudiler çifte vatandaş olamasın

Le Pen: Yahudiler çifte vatandaş olamasın

Fransa’da Cumhurbaşkanlığı yarışına iki ay kala aşırı sağcı aday Marine Le Pen’in çifte vatandaşlık üzerine yaptığı tartışmalı açıklama endişeye neden oldu.

 France 2 kanalına konuşan Ulusal Cephe lideri seçim programını açıklarken “çifte vatandaşların tercih yapması gerektiğini” söyledi. Le Pen, Rusya ve herhangi bir AB vatandaşının seçim yapmasına gerek olmadığını kaydederken, Yahudilerin de İsrail ve Fransız vatandaşlığı arasında seçim yapması gerektiğini söyledi. “Ben Avrupa vatandaşı olmayanların çifte vatandaş olmasına karşıyım. Ama bu Fransız değillerse Fransa’dan gitmeleri gerektiği anlamına gelmiyor” şeklinde konuştu.

Le Pen seçim programını hayata geçirebilirse, Fransız vatandaşlığından çıkanlar sınır dışı edilmeyecek. Fakat bu Fransa’da doğan ve yaşamını burada kuran birinin eğitim dil vs gibi şartları yerine getirse dahi vatandaş olmadığından avukatlık, hakimlik ve öğretmenlik sınavlarını geçemeyeceği ve dolayısıyla çok sayıda devlet memurluğundan men edileceği anlamına geliyor. Fransa’da yaşayan ve çifte vatandaşlığı bulunan Fransızların sayısının 3,3 milyon olduğu tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN