Marine Le Pen Trump’tan kopya çekiyor

Marine Le Pen Trump’tan kopya çekiyor

Fransa’da 23 Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde adaylar belli oldu.

Mevcut Cumhurbaşkanı François Hollande’ın partisi olan Sosyalistleri Benoit Hammon, merkez sağı François Fillon, aşırı sağcıları ise Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen temsil edecek. Eski Ekonomi Bakanı Emmnuel Macron da seçimlere bağımsız olarak katılıyor.

Vaatleriyle en çok dikkat çeken adaysa Le Pen. Zira aşırı sağcı adayın vaatleri, ABD’de 8 Kasım’daki başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump’ın sözlerini amınsatıyor. Trump’ı desteklemesiyle bilinen Le Pen, ülkeye yıllık ilticanın 10 bin kişiyle sınırlandırılmasını ve yurt dışında üretim yapan firmaların Fransa’ya çağrılmasını, gelmedikleri takdirde özel vergi uygulanmasını vaadediyor. Trump da bu iki konuda benzer vaatlerde bulunmuştu. Le Pen’in diğer vaatleri ise avro bölgesinden çıkılması için referandum düzenlenmesi, kaçak göçmenlerin çocuklarının ücretsiz eğitim hakkına son verilmesi ve yabancıların sağlık harcamalarını ilk iki yıl kendilerinin ödemesi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN