Maliye Bakanlığı bin personel alımı yapacak | İşte Maliye Bakanlığı personel alımı detayları

Maliye Bakanlığı bin personel alımı yapacak | İşte Maliye Bakanlığı personel alımı detayları

Maliye Bakanlığı bin personel alımı yapacağını duyurdu. KDV Kanuna eklenen bir madde ile Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığına kadro ihdası yapıldı. Devlet memuru olmak isteyen binlerce kişi şimdi Maliye Bakanlığı personel alımı detaylarını merak ediyor. bin personel alımı ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Maliye Bakanlığı personel alımı duyurusu heyecan yarattı . TBMM Genel Kurulunda daha önceden kabul edilen KDV Kanuna eklenen bir madde ile Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığına kadro verilecek. Devlşet memuru olmak isteyen binlerce kişinin gözü şimdi Maliye Bakanlığı personel alımına çevrildi. Maliye Bakanlığı bünyesinde istihdam yapılacakn personel alımı ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizde.

Devlet memuru olmak isteyenlere yeni bir kapı açıldı. Maliye Bakanlığı KDV kanununa eklenen madde ile 4 bin personel alımı yapacak. Yeni alınacak personel alımında şartlar netleşmeye başlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda daha önceden kabul edilmiş olan Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerinin Ödenek, Yolluk ve Emekliliklerine Dair Kanun'un içerisine yeni bir madde ekleniyor.

Söz konusu kanuna eklenecek madde de Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı'na kadro ihdasına ilişkin bir düzenlemede yer aldı. Bu düzenlemeden sonra Maliye Bakanlığı yaklaşık  bin yeni personel alımı yapacak. Gelir İdaresi başkanlığı ise 1015 elaman alacak. 

18-03/30/maliye-bakanligi.jpg

MALİYE BAKANLIĞI VE GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI'NA 4 BİN KADRO

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ve kabul edilen KDV Kanuna eklenen maddede Maliye Bakanlığına 1000 kadro ihdası yapıldı.

Bunun yanında eklenen madde ile ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığına ise 1015 kadro ihdas ediliyor.

EKLENECEK MADDE DE YER ALAN DİĞER DÜZENLEMELER

İlgili kanuna eklenen madde ile ayrıca taksi, dolmuş, minibüs ve umum servislere ilişkin ticari plakaların elden çıkarılmasından doğan değer artışı kazançlarının tamamı, plakaların elde tutulma süresi gibi şartlar aranmaksızın gelir vergisinden istisna olacak ve elden çıkarma işlemlerinde vergi incelemeleri veya takdir işlemlerine istinaden herhangi bir vergi tarhiyatı yapılmayacak, vergi cezası kesilmeyecek. Ayrıca bu kanunun yasalaşmasında önce yapılan tarhiyatlar ve kesilen cezalardan, varsa açılan davalardan feragat edilmesi kaydıyla vazgeçilecek.

Bu düzenlemelerin yanında ayrıca devlete ait üniversitelerin tıp fakültelerine bağlı sağlık uygulama ve araştırma merkezi birimleri ile rektörlüklere bağlı sağlık hizmeti sunan enstitülerin ödenmemiş ilaç ve tıbbi malzemelere ilişkin borçları Maliye Bakanlığı bütçesinden aktarılacak kaynak ile ödenecek.

Kanuna eklenen madde de gümrüksüz satış yapan mağazalara ilişkin bir düzenleme yer aldı. Söz konusu düzenleme ile satılmak üzere gümrüksüz satış mağazaları ve bunların depolarına yapılan teslimler, KDV ve ÖTV'den istisna olacak.

18-03/30/maliye-bakanligi-4-bin-personel-alimi.jpg

MALİYE BAKANI AĞBAL: SAĞLIK BAKANLIĞI 9 BİN PERSONEL ALACAK

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sağlık Bakanlığının talebi olduğunu, Devlet Personel Başkanlığından olumlu görüş geldiğini belirterek, "Bugün itibarıyla 9 bin kişilik sağlık çalışanı alımıyla ilgili Maliye Bakanlığı onayı çıkmış olacak. Önümüzdeki aylarda sağlık çalışanlarına ilişkin ilave personel alımıyla ilgili düzenleme yapacağız" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Genel Kurulunda görüşülen KDV Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 sayılı KHK'de Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Tasarı hazırlanırken ekonomiyle ilgili hemen hemen bütün sivil toplum örgütleriyle görüşüldüğünü, yazılı görüşler toplandığını, kapsamlı toplantılar yapıldığını, ülke örneklerinin incelendiğini anlatan Ağbal, mevcut kanunda sorun oluşturan alanların tek tek tespit edildiğini, kanunun 33 yıldan sonra bugünkü ihtiyaçları karşılamadığı alanların belirlendiğini ifade etti.

Ağbal, bir kanunun, toplumun beklentilerini karşılıyorsa, gelecek taleplerine karşılık veriyorsa, işleri kolaylaştırıyorsa, çözüm getiriyorsa bunun bir reform olduğunu kaydetti. AK Parti hükümetleri döneminde eğitimden giyime, turizmden sağlığa, temel gıda maddelerine kadar vergi oranlarında önemli indirime gidildiğini söyleyen Ağbal, yerli üretimi artırma ve yatırım, üretim amaçlı olarak KDV oranlarında indirim yaptıklarını belirtti.

Ağbal, vergi oranlarının tek başına kanunla düzenlenmeyeceğini, KDV Kanunu'nun standart oran belirlediğini, Bakanlar Kurulunun bunu farklılaştırabileceğini vurguladı. Bakanlık olarak KDV oranlarına ilişkin etki analizi çalışması yaptıklarını ifade eden Ağbal, "Bugüne kadar yaptığımız bütün indirimleri de dikkate alarak varsa diğer indirimleri de yaparız." dedi.

Hükümet olarak çalışan, emekli, işçilerin refah seviyesinin gelirlerinin artırılması konusunda bugüne kadar önemli düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Ağbal, "Memur, işçi, emeklinin eline geçen net maaşı, enflasyonla, başka şeylerle mukayese edin, 2002'nin çok üzerindedir. Hükümet olarak bir taraftan ekonomiyi büyüttük bir taraftan da tüm sosyal kesimlerin refahını artıracak adımlar attık." diye konuştu.

Ağbal, Sağlık Bakanlığının talebi olduğunu, Devlet Personel Başkanlığından olumlu görüş geldiğini aktararak, "Bugün itibarıyla 9 bin sözleşmeli personelle ilgili bir imza atacağız. Yıl içerisinde önümüzdeki aylarda sağlık çalışanlarına ilişkin ilave personel alımıyla ilgili düzenleme yapacağız. Bugün itibariyle 9 bin kişilik sağlık çalışanı alımıyla ilgili Maliye Bakanlığı onayı çıkmış olacak." açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN