ÖSYM KPSS 2018 Tercih kılavuzunu yayınladı | KPSS tercih kılavuzu tıkla öğren!

ÖSYM KPSS 2018 Tercih kılavuzunu yayınladı | KPSS tercih kılavuzu tıkla öğren!

Haberimizde ÖSYM tarafından KPSS 2018 Tercih kılavuzunu resmi internet sitesi üzerinden yayınladı. Binlerce kişinin merak ettiği kişiler KPSS tercih kılavuzu tıkla öğrenme linkini haberimizde bulabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/4 ile 9 lise, ön lisans ve lisan eğitim düzeyi ile 9 bin personel alımı yapıyor. Bu gün binlerce kişinin merak ettiği KPSS 2018/4 tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı.

Haberimizde ÖSYM KPSS Tercih klavuzu ve son yapılan duyuruları bulabilirsiniz. Binlerce sağlık çalışanının beklediği ÖSYM Tercih klavuzu bugün Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi web adresi üzerinden kamuoyuna duyuruldu. KPSS klavuzu tercih yapmak isteyenler için önemli. ÖSYM Klavuzun tüm detaylarını adaylar ile paylaştı.  Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımı KPSS 2018/4 tercihleri 11 Nisan 2018 tarihinde başlayacak ve 18 Nisan 2018 tarihinde sona erecektir. KPSS klavuzu 2018 bu nedenle çok önemli.  ÖSYM tarafından yayımlanan duyurunun detaylarını karar.com'dan takip edebilirsiniz.

KPSS 2018 TERCİH KILAVUZU İNTERNETTE YAYIMLANDI

ÖSYM KPSS Tercih klavuzunu binlerce sağlık çalışanı merakla bekliyordu. KPSS klavuzu 2018 son güncellemeleri içeriyor. ÖSYM Tercih klavuzu detaylarını kurumun resmi internet sitesinde bulabilirsiniz. KPSS klavuzu Sağlık Bakanlığı'na başvurmak isteyen memur adayları için önemli. ÖSYM Klavuzuna bakarak Sağlık Bakanlığı bünyesinde memur olmak için başvuracak memur adayları detayları haberimizde bulabilirler...

Konu ile ilgili olarak ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda "Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Adaylar tercihlerini, 11-18 Nisan 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 18 Nisan 2018 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2018/4 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemlerinde kılavuzu incelemeleri önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.

ÖSYM KPSS 2018 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

SAĞLIK BAKANLIĞI 9 BİN PERSONEL ALACAK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ardından en fazla personel alımı yapan bakanlıklar arasında yer alan Sağlık Bakanlığı 2018 yılı için Maliye Bakanlığı'ndan onay bekliyordu. Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmenin ardından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan 2018 yılı personel alımı için düğmeye bastıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile 55 bin personel alımını hükümetten talep ettiklerini açıklamıştı. Son sözün Maliye Bakanlığı'ndan çıkacağınıda belirten Demircan'ın açıklamalarının ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sağlık Bakanlığı'nın 2018 yılında alacağı personel sayısını açıkladı.

Hemen her yıl çok sayıda personel istihdam eden Sağlık Bakanlığı, 2018'de de Maliye Bakanlığının en çok kadro ayırdığı bakanlıklardan biri olacak. Sağlık çalışanları bu konuda yapılacak açıklamaları merakla bekliyordu ve sonunda birinci ağızdan gelen açıklama ile meraklı bekleyiş sona erdi. Sağlık Bakanlığı 2018 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanlığına alınacak personel sayısı da gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı en çok personel alımı yapılacak bakanlıklar arasında yer almaktadır.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sağlık Bakanlığının talebi olduğunu, Devlet Personel Başkanlığından olumlu görüş geldiğini belirterek, "Bugün itibarıyla 9 bin kişilik sağlık çalışanı alımıyla ilgili Maliye Bakanlığı onayı çıkmış olacak. Önümüzdeki aylarda sağlık çalışanlarına ilişkin ilave personel alımıyla ilgili düzenleme yapacağız" dedi.

2018 SAĞLIK BAKANLIĞI KURA ŞARTLARI

1) Kura başvuruları Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacaktır.

2) Kura yeri ve saati (www.yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecektir.

3) Adaylar PBS üzerinden başvurusunu kesinleştirdikten sonra imzalayarak ilan edilen takvim çerçevesinde T.C. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mahallesi
Dumlupınar Bulvarı 6001 Cad. No:9 06800 Çankaya/ANKARA olacak şekilde kargo ile gönderecekler ya da elden teslim edeceklerdir.

4) Elden yapılacak teslimler, bizzat başvuru sahibi tarafından veya noterlerce vekâlet verilen kişiler tarafından yapılacaktır. Aksi takdirde evrak teslim alınmayacaktır.

5) Gönderilen belgelerin hangi sebeple olursa olsun Sağlık Bakanlığına vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk başvuru sahibine aittir.

6) Kura başvurusunda bulunup başvurusunu iptal ettirmek isteyenler, 24 Nisan 2018 Salı – 27 Nisan 2018 Cuma saat 18:00’ e kadar PBS üzerinden elektronik ortamda kura başvurusunu iptal edebilirler. Kura başvurusunu iptal ettirenler bu kuraya yeniden başvuruda bulunamazlar.

7) Devlet memurluğundan çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmalarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 97 inci maddesindeki süreler dikkate alınır. Ancak, bu durumda olanlardan, kura son başvuru tarihi itibari ile engel hallerinin bitimine 1 ay kalmış olanların başvuruları kabul edilecektir.

8) Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları kadrolarına yerleşen adayların atama tebligatında, adayın başvuruda belirttiği adres esas alınacaktır.

9) Kura sonucu herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşenler, kura sonuçlarının ilanından itibaren bir yıl süreyle tekrar kuraya başvuramayacaklardır.

10) İlan metninde belirtilen şartlara uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Başvuruları sehven kabul edilip kura ile yerleştirilmiş olanların atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

Sağlık bakanı ahmet demircan 2018 sağlık personel alımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Atanmayı bekleyen yüzbinlerce sağlık personelinin beklediği 2018 atama kontenjanları hakkında bilgi verdi. Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Ahmet Demircan bundan önce yaptığı açıklamalarında Sağlık Bakanlığının 2018 yılında 55 bin personel alımı yapacağını ifade etti. Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan yeni bir açıklama geldi.

2018 yılı içerisinde Sağlık bakanlığına alınacak personel kadroları içerisinde Sağlık Denetçisi, Mühendis, Uzman, Tekniker, Şehir Plancısı, Sosyolog, Avukat, İmam-Hatip, İç Denetçi, Eğitim Uzmanı, Şoför, Memur, Veteriner Hekim, Tıbbi Teknolog, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Aşçı, Hizmetli, Diş Protez Teknisyeni, Laborant gibi kadrolar bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı içersinde toplam 55 Bin memur alımı yapacak. Sağlık Bakanlığı en çok memur alımı yapan kurumlar arasında yer alıyor. 2018 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı hemşire, sağlık personeli, doktor, ebe alımları yapacak.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl hemşire, ebe, tekniker, uzman, teknisyen, laborant gibi kadrolar için 27 bin sağlık personeli alınacağını belirtti.

Ayrıca 19 bin kamu işçisi alımı yapacaklarını anlatan Demircan, bu yıl 11 bin civarında doktorun da göreve başlayacağını kaydetti.

Alımların üç aşamada gerçekleşeceğini ifade eden Demircan, birinci bölüm için gelecek hafta ilana çıkacaklarını ve alımların ise Nisan'da olacağını vurguladı.

Bakan Demircan, ikinci alımın Haziran'da, üçüncü alımın ise Eylül ya da Ekim'de gerçekleşeceğini açıkladı.

Haberimizde ÖSYM tarafından  KPSS 2018 Tercih kılavuzunu resmi internet sitesi üzerinden yayınladı. Binlerce kişinin merak ettiği kişiler KPSS tercih kılavuzu tıkla öğrenme linkini haberimizde bulabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/4 ile 9 lise, ön lisans ve lisan eğitim düzeyi ile 9 bin personel alımı yapıyor. Bu gün binlerce kişinin merak ettiği KPSS 2018/4 tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN