2018 Sağlık Bakanlığı: Taşeron kadro sonucu kesin kabul listesi | İşte isim isim tam liste

2018 Sağlık Bakanlığı: Taşeron kadro sonucu kesin kabul listesi | İşte isim isim tam liste

2018 yılı için Sağlık Bakanlığı'nın alacağı taşeron kadro sonucu kesin kabul listesi açıklandı. Sağlık Bakanlığı'nın alacağı taşeron kadrosu tam listesi sosyal medyada en çok aranan başlık oldu. Sağlık Bakanlığı 22 Mart'ta sınav yapacak. İşte açıklanan taşeron kadro sonucu kesin kabul listesi ve taşerona kadro hakkında merak edilenler...

2018 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı belli kadrolara taşeron işçi alacak. Merakla beklenen Taşeron kadro sonucu kesin kabul listesi belli oldu. Taşeron işçi kadro sınavları birçok ilde ve kurumda sona erdi, Taşeron işçi kesin kabul listeleri askılara asıldı. Bu gün Sağlık Bakanlığı bi son dakika açıklaması yaptı ve taşerona kadro başvuru sonuçlarını açıkladığını duyurdu.   İşte 2018 Sağlık Bakanlığı taşeron işçi kabul tam listesi....

Sağlık Bakanlığı 2018 yılında alacağı taşeron kadrosu için Taşeron kadro sonucu kesin kabul listesini yayınladı. Listede sınava giren yüzlerce işçiye kötü haber geldi. Kesin kabul listesine göre 942 taşeron işçinin başvurusu reddedilirken 1020 taşeron işçinin başvurusu kabul edildi. Taşeron işçi kesin kabul listeleri askılara asıldı. Bunlardan biride Sağlık Bakanlığı oldu. İşte 2018 Sağlık Bakanlığı taşeron işçi kabul listesi-isimleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, olağanüstü hal kapsamındaki 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşeron işçilerin kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmelerinin yolunu açan düzenlemeyle ilgili özet bilgi notu paylaştı.

KADRO SINAVI NASIL OLACAK?

Sağlık Bakanlığı Taşeron işçiler, kadrolu pozisyonda çalışabilmek için geçtiğimiz haftalarda başvurularını tamamladı ve yapılacak taşeron sınavı için bekleyişe geçti. Kadro sınavı, kurumların kendi bünyesinde yapılacağı için sorular da kuruma göre ve alım yapılacak pozisyonda çalışan ve kadroya geçtiğinde aynı pozisyonda çalışmaya devam edecek olan personelin bilgisi ve yetkinliğine dayalı olacak. Yönetmeliğe göre, kadroya geçiş sınavlarında uygulanacak yöntemi bakanlıklarda bakan, diğer idarelerde ise ilgili idarenin üst düzey yöneticisi belirleyecek. Çalışanlara, görev yaptıkları alana göre, farklı yöntemlerle de sınav yapılabilecek. Kadro sınavına girecek taşeron işçileri kurumları belirlediği yöntem ile sınava girecekler. Bu bağlamda bazı kurumlar yazılı, bazı kurumlar ise uygulamalı sınav yöntemini uygulayacaklar. Bu iki yöntemin dışında ise çoğu kurum sözlü sınav yapacaklarını duyurdular. 

18-03/16/saglik-bakanligi.jpg

SÜRE BU GÜN SONA ERİYOR

Taşeron İşçilerin 11 Ocak'ta sona eren başvurularının ardından işlemeye başlayan "Tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı" aşaması için tavsiye edilen 40 günlük süre bugün sona eriyor. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin taşeron işçisini yakından ilgilendiren kadro düzenlemesiyle ilgili takvim uyarınca sırada taşeron sınavı var. Kesin listelerde ismi olanlar bu sınava girecekler. Aralarında Sağlık, Dışişleri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının da olduğu bazı kamu kurumları, Bakanlığın tavsiye ettiği süre dolmadan hak sahibi listeleri açıklarken, birçok kamu kurumu, başvuru sayısının fazla olması ve güvenlik soruşturması gibi işlemlerin tamamlanamaması nedeniyle listelerini sonuçlandıramadı. Söz konusu düzenleme kapsamında kadro sınavına girecek taşeron işçileri kurumları belirlediği yöntem ile sınava girecekler. Bu bağlamda bazı kurumlar yazılı, bazı kurumlar ise uygulamalı sınav yöntemini uygulayacaklar. Bu iki yöntemin dışında ise çoğu kurum sözlü sınav yapacaklarını duyurdular. 

İşte 2018 Sağlık Bakanlığı: Taşeron kadro sonucu kesin kabul listesi

18-03/16/18-1521199068.jpg

18-03/16/19-1521199073.jpg

18-03/16/20-1521199080.jpg

18-03/16/21-1521199084.jpg

18-03/16/22-1521199089.jpg

 

7 BİN HEMŞİRE ALINACAK

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversite hastanelerinin mevcut borçlarının yapılandırıldığını ve daha iyi sağlık hizmeti için 7 bin hemşire kadrosu tahsis edildiğini bildirdi.

Prof. Dr. Saraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın uygulamalı eğitimlerinin en üst düzeyde verildiği ve dünyaya örnek sağlık hizmet sunumunun gerçekleştirildiği üniversite hastanelerimizin mevcut borçlarının yapılandırılarak karşılanması ve daha sıhhatli sağlık hizmet sunumunun tesisi maksadıyla 7 bin hemşire ve sağlık çalışanı kadrosu ihdas ederek üniversite hastanelerimizi güçlendirdikleri için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ve himayeleriyle Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve başta Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal olmak üzere hükümetimizin değerli erkanına gösterdikleri yakın ilgi ve iradelerinden dolayı üniversitelerimiz adına teşekkür ederiz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN