Palmira ‘gazilerine’ üç boyutlu tedavi

Palmira ‘gazilerine’ üç boyutlu tedavi

Suriye’de IŞİD’in kontrolündeki antik Palmira kentinde, örgütün tahrip ettiği tarihi eserleri onarmaya yönelik çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

UNSECO Dünya Mirası listesinde bulunan kentten kurtarılabilen eserler, İtalya’nın başkenti Roma’ya gönderildi. Burada restorasyon uzmanları tarafından, eserlerin eksik kalan parçaları belirlenerek yerlerine üç boyutlu yazıcı ile yenileri yapıldı. Parçaların, heykellere mıknatıslar yoluyla monte edildiği belirtildi.

17-02/18/18krr16gobek.jpg

İtalya Kültür Bakanı Dario Franceschini ve ‘Medeniyetler Buluşması Derneği’ Başkanı Francesco Rutelli, düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarına açıklamalarda bulundu. 2’nci ve 3’üncü yüzyıllardan kalma iki heykelin restore edildiğini belirten Bakan, eserlerin en kısa zamanda Suriye’ye geri gönderileceğini söyledi. IŞİD, bir dönem Esad rejimine kaybettiği Palmira’yı aralık ayında geri almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN