Reina katlimanın talimatı özel kuryeyle geldi | Son dakika haberleri

Reina katlimanın talimatı özel kuryeyle geldi | Son dakika haberleri

Reina katliamının talimatının özel kurye ile geldiği ortaya çıktı. Ortaköy’deki terör eylemini gerçekleştiren teröristin kimliğinin belirlenmesinde Emniyet ve MİT’in yürüttüğü ortak çalışmanın etkili olduğu öğrenildi. MİT, Reina saldırısını gerçekleştirdiği açıklanan Abdulgadir Masharipov’la ilgili hazırladığı kapsamlı raporu emniyet ile paylaştı.

HİLAL ÖZTÜRK/KARAR ÖZEL

Terör örgütü IŞİD’in Ortaköy’deki Reina gece kulübünde yeni yılı kutlayan insanları katlettiği saldırıyla ilgili Emniyet ve MİT ortak çalışma yürütüyor.

MİT’in saldırıyla ilgili kapsamlı bir rapor hazırladığı öğrenildi. Bu rapor emniyetle paylaşılarak soruşturma derinleştirildi. Bugüne kadar benzeri görülmemiş askeri ve istihbari teknikler kullanılan saldırıda, teröristin kimliğinin belirlenmesi bile oldukça güçlük yaşandı. Teröristin saldırıyı kaçmayı planlayarak prova etmesi ve bu nedenle kendisiyle ilgili tüm izleri yok etmesi soruşturmacıları zorladı. IŞİD’in “askeri operasyon” veya “dış istihbarat” biriminden olduğu belirlenen teröristin kimliğinin ortaya çıkarılmasında MİT’le yapılan ortak çalışma etkili oldu.

Teröristin istihbarat teknikleri kullanılarak gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili MİT’in saha ajanlarından gelen bilgiler raporda yer aldı. Teröristle ilgili gelen bilgiler Türkiye’deki bağlantılarının çözülmesinde etkili oldu. Ancak gözaltına alınan ve IŞİD bağlantılı olduğu düşünülen kişilerin teröristle ilgili sınırlı bilgiye sahip olduğu belirlendi. Katliamın talimatının özel kurye aracılığıyla verildiği, terörist ya da teröristlerin saldırının detayları konusunda bilgilendirildi değerlendiriliyor. Terörist ya da teröristlerin keşif ve kaçış planları gibi hazırlıkları bizzat yaptıkları ifade ediliyor. Güvenlik birimleri teröristlerin, en az 24 saat önce yaptıkları keşif ve tatbikatlara sadık kalarak hareket ettikleri ve bu sayede kaçmayı başarabildikleri belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN