Kötüsünü atlattık şimdi daha kötüsü yolda! Bu kez bela Japonya'dan geliyor...Türk doktorlar acil uyardı

Kötüsünü atlattık şimdi daha kötüsü yolda! Bu kez bela Japonya'dan geliyor...Türk doktorlar acil uyardı

Koronavirüs pandemisinin etkileri devam ederken, bir tehlike için daha uyarı geldi. Bu sefer Japonya'da görülen bakteriyel enfeksiyon hakkında Türk doktorlardan uyarı geldi. Enfeksiyonun ölümcül olabileceği paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

Japonya'da hızla yayılan ölümcül bakteriyel enfeksiyon salgınına karşı Türk hekimlerden uyarılar geldi. Koronavirüs pandemisi sona ermişken bir yenisinin ortaya çıkması dünyayı ayağa kaldırdı. Dünyanın bir pandemiyi daha kaldıramaması söz konusu.

YENİ SALGIN

Koronavirüs pandemisinin etkileri dünya üzerinde etkisini gösterirken, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den korkutan açıklama geldi. Ölümcül tehlikedeki bakteriyel enfeksiyonu işaret ederek, boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, zatürre ve menenjit gibi semptomları olduğunu açıkladı. Boğaz enfeksiyonuna neden olan salgının kalıcı hasarlara sebep olabileceği de vurulandı. Japonya'da görülen A grubu streptokoklarla ortaya çıktığını söyleyen Özlü, yeni bir salgından bahsetti.

salgin-hastaliklar-kuresel-isinma-3.jpg

JAPONYA'DA VAKALAR ARTIYOR

Streptokokların her yerde olduğunu belirten Özlü, boğaz enfeksiyonuna yol açabileceğinden bahsetti. Tonsilit, farenjit gibi hastalıklara yol açtığını söyleyerek, hastalıkların kalpte, böbrekte ve eklemlerde hasar ortaya çıkarabileceğini de vurguladı.

Japonya'da görülen bu salgın hakkında konuşan Prof. Dr. Özlü, "Japonya'da bildirilen vakaların daha çok toksik şok sendromu dediğimiz bir ağır tabloya evrildiği görülüyor. Bu tabii etkenin kendisiyle ilgili bir değişikliğe ya da hastalığa yakalananların sağlık durumuyla ilgili bir duruma bağlı olabilir" ifadelerini kullandı.

1488777.webp

KALICI HASARLARA SEBEP OLABİLİR

Salgının henüz bir pandemi oluşturamayacağını söyleyen Özlü, bakteri olduğunu bir kez daha hatırlattı. Bakterilerin tedavisi olduğunu söyleyerek, antibiyotiklerle kolayca tedavi edilebileceğini söyledi. Salgının belirtileri olarak; boğaz ağrısı, ateş, vücutta kırgınlık gibi durumların olabileceğini söyledi. Boğazdan alınacak sürüntü örneğiyle, A grubu streptokoklar olup olmadığının anlaşılabileceğini söyleyerek uygun bir tedavi yapılacağını vurguladı.

Prof. Dr. Özlü, salgının önemsenmesi gerektiğini belirterek, kalıcı kalp kapak sorunları, kalıcı romatizmalar, kalıcı böbrek hasarlarına sebep olabileceğinden bahsetti. Bu tarz durumlarda hekime başvurarak, tedaviye başlamanın en doğrusu olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN