Deniz soğuk şoku balıkları bayılttı: Vatandaşlar sahile akın etti

Sinop’ta deniz soğuk şoku meydana gelince balıklar yarı baygın şeklinde kıyıda su yüzeyine çıktı. Çok sayıda balığın kıyıda uyuşmuş vaziyette olduğunu gören balıkçılar ağ salarak, vatandaşlar ise kepçe, serpme, kova ve poşetlerle kıyıya vuran balıkları yakalamaya çalıştı.

Derin sularda bekleyen soğuk suyun, sert rüzgarlar ile yer değiştirerek su üzerine çıkması sonucu oluşan doğa olayının yaşandığı Sinop’ta, soğuk suyla şoka giren balıklar kıyıda yarı baygın vaziyette su yüzeyine çıktı. Sinop Bülent Ecevit Caddesi İskele sahilinde şoka giren irili ufaklı çok sayıda balığın kıyıda hareketsiz durduğunu gören balıkçılar ağ salladı. Vatandaşlar da kıyıdan oltalarla ve balıkçı kepçeleriyle, serpme, kova ve poşetlerle kıyıya koştu. Balıkları kolayca yakalayan vatandaşlar adeta bayram etti.

YAKLAŞIK 150 KİLO BALIK YAKALADILAR

Balık yakalamaya gelen vatandaşlardan Ramazan Çor, “Deniz soğuk yaptığı için gün doğrusu esti 2 gün. Arka deniz de soğuk yaptı. Karayel yapınca da Sinop Limanına girdi soğuk. Soğuk yaptığı için de balıklar karaya vurdu. Arkadaşlar da böyle avlarla ve çaparalarla tutmaya çalışıyorlar. Biz de sıyırtmalarla tutuyoruz. İskiri balığı var. Isparoz ve barbunya var. Arkadaşlar yaklaşık 150 kilogram yakaladılar” şeklinde konuştu.

baa.jpg

BALIKÇILAR VE LOKANTALAR PARA KAZANIYOR

Balıkçıları izlemeye gelen Yalçın Özdemir ise, “3,4 gündür gün doğrusu rüzgarı esti. Batı tarafına döndüğü zaman taban suları kenara basar. Dipte ne kadar balık varsa onlar da kaçar. Şuan balıkçılar ve lokantalar para kazanıyor. Biz de boş boş bakıyoruz" ifadelerinde bulundu.

baaa.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN