Sinoplu balıkçı kepenk indirdi: Esnaf fatura zamlarının altında eziliyor

Sinoplu balıkçı kepenk indirdi: Esnaf fatura zamlarının altında eziliyor

Sinop'ta balıkçılık yapan Mert Kanal, faturaların ve pahalılığın karşısında kepenk kapatmak zorunda kaldığını açıkladı. Kanal, aynı zamanda faturalarının 5 bin TL gelirken şimdi ise 10 bin TL ve daha yukarısında geldiğini vurguladı.

Her sektörde olduğu gibi balıkçılıkta da fiyatlar cep yaktığı için vatandaş satın alamıyor. Bunun üzerine bir de faturalara yapılan zamlarla iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Balıkçılar, bu duruma sitem ediyor. Sinop’ta balıkçılık yapan Mert Kanal, faturalara yapılan zamlardan dolayı restaurantını kapattığını belirtti.

Faturalarının artık iki-üç kat fazla geldiğini belirten Kanal, ne yapacaklarını bilmediğini vurguladı.

'HER ŞEY ÇOK PAHALI'

Sinop’ta balıkçılık yapan Mert Kanal; elektrik, doğal gaz ve su faturalarına gelen zamlardan dolayı restoranını kapatmak zorunda kaldığını şu sözlerle kaydetti:

''Hamsi 25 TL ama yine de insanlar almakta zorlanıyor. Çünkü insanların evine giren miktar belli, çıkan miktar belli. Şu zamanda biliyorsunuz bazı şeyler arttı. Elektrik olsun, su olsun. Faturalar arttı. Giderler arttı. İnsanlar cebine bir şeyler arttırmaya çalışıyor ki öncelik faturaları ödemek. Daha sonra yemek. Restoranımızı 5 gün önce kapattık. Son faturalardan sonra işin içinden çıkamıyoruz açıkçası. Hiç olmazsa dedik bayrama kadar kapatalım bakalım duruma göre.

UMARIZ BİR DÜZELME OLUR

Düzelme olursa da tekrar açarız gibi düşünerekten kapattık. Çünkü her şey çok masraflı. Her şey çok pahalandı. 5 bin lira gelen elektrik faturası 10 bin lira oldu. 700-800 TL gelen su faturası 1000-1200 TL oldu. Doğal gaz keza... 400 TL gelen doğal gaz oldu 1500 TL. En son 5 bin TL elektrik faturamız geldi. Ondan önce de yine o civarlardaydı. Bu ay da baktığım kadarıyla tüketime bakıyoruz daha fatura gelmedi ama muhtemelen 10 bin civarı olacak. Çünkü kat sayıyı da biliyoruz, harcadığımız enerjiyi de görebiliyoruz saat üzerinden. Baktığımız zaman, ölçtüğümüz, çarptığımız zaman hemen hemen 10 bin TL’ye falan tekabül ediyor. Belki biraz daha fazla olabilir.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN