Mucit Abla Cizre’de çocuklara bilimi sevdirdi

Mucit Abla Cizre’de çocuklara bilimi sevdirdi

Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği etkinlikte, “Mucit Abla” lakaplı Elçin Yalçıneli sergilediği “Küçük Mucitler” gösterisi ile minik öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı

Cizre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Cizre’ye gelen “Mucit Abla” lakaplı Elçin Yalçıneli, “Küçük Mucitler gösterisi” ile ilkokul öğrencileriyle bir araya gelip bilimi sevdirmek için gösteri yaptı. Cizre Kaymakamlığı konferans salonunda 3 ayrı seansla ilkokul öğrencileriyle bir araya gelen Yalçıneli, ipten kedi, köpek, tavuk, inek, at, eşek sesleri çıkartan ve çeşitli malzemelerle yaptığı gösteriler öğrencileri şaşırttı. Öğrencilere yönelik organize edilen oyun gösterisi ile ilgili kısa bir açıklama yapan Yalçıneli, "Cizre’de ilkokul öğrencileriyle çalışma yaptık. Yaklaşık bin öğrenci bu bilim çalışmamıza katıldı. Bizim amacımız, çocuklar laboratuvar olmadan çok kolay bulunabilen, çöpe atılan atık malzemelerle deneyler yapsın istiyoruz” dedi.

ŞIRNAK/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN