Sony PS2 oyunları PS4’te oynanabilecek

Sony PS2 oyunları PS4’te oynanabilecek

Microsoft'un ses getiren Xbox One geriye dönük uyumluluk adımından sonra Sony, PlayStation 2 oyunlarının PlayStation 4’te oynanabilmesi üzerinde çalışıyor. İşte detaylar.

Konsol oyunları dünyasında zirvenin sahibi Sony PlayStation 4. 2013 yılı sonunda satışa çıkmasının ardından geçen 2 yılda 25 milyondan fazla satan konsol, Sony adına da en önemli gelir kalemlerinden biri. Ancak Japon teknoloji şirketinin hedefleri çok daha fazlası…

Geçtiğimiz yaz, Microsoft’un dünyanın en büyük oyun fuarlarından E3 kapsamında duyurduğu adım, eski Xbox 360 oyunlarının en yeni konsolları Xbox One’da oynanabilecek olmasıydı. Heyecan yaratan gelişme, eski oyunların yeni konsollarda oynanacak olması anlamına geliyordu. Oyuncular için hoş bir haber oldu. Ardından gözler Sony’e çevrilmiş, karşı adım atılıp atılmayacağı konuşulmaya başlanmıştı ve beklenen haber geldi…

 

Sony, PS2 oyunlarının PS4’te oynanabilmesi konusunda ‘geriye dönük uyumluluk’ üzerinde çalışıyor. Akıllara gelen soru neden PS3 değil de PS2; anlaşılan Sony, PS3 konsollarının tamamen gözden çıkarılmasına pek de sıcak bakmıyor, ancak PS2’si olan ve sahip olduğu oyunlardan vazgeçemeyen kimselere avantajlı bir fikir sunuyor. PS4 satın al ve eski PS2 oyunlarını burada oyna! 

Oyun dünyasına ilişkin gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN