Beşiktaş Akhisarspor'u konuk ettiği maçta berabere kalarak büyük bir fırsatı tepki | MAÇ SONUCU

Beşiktaş Akhisarspor'u konuk ettiği maçta berabere kalarak büyük bir fırsatı tepki | MAÇ SONUCU

Milli araya Alanyaspor ve Göztepe galibiyetleri ile giden Beşiktaş, lige Akhisarspor beraberliği ile döndü. 80'de Henrique'nin kızarması üzerine 10 kişi kalan rakibine topla oynamada yüzde 75'e 25, şutlarda 22'ye 6, ortalarda 48'e 7 üstünlük sağlayan Kara Kartal, Querasma ile bir de penaltıdan yararlanamadığı maçta skoru bir türlü değiştiremedi.

 

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunu domine eden taraf Beşiktaş oldu. Topla oynama oranında büyük üstünlük sağladığı 45 dakikalık bu bölümde önemli pozisyonlardan yararlanamayan Kara Kartal, penaltıda da kaleci Lukac'a takıldı.

İlk dakikada Quaresma'nın soldan ortasında Lens altıpasın önünde kafayı vurdu, top yandan dışarı gitti. Talisca'nın Kadir Keleş tarafından düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı 9'uncu dakikada Quaresma kullandı, Lukac'tan dönen topu Negredo tamamladı. Yan direğe çarpan meşin yuvarlak auta çıktı. 22'de Akhisar'ın soldan kullandığı kornerde Mustafa Yumlu kafayı vurdu, top Fabri'den döndü. Lopes'in tamamladığı meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere gitti. 32'de Negredo'nun içeri çevirdiği topa müsait durumdaki Lens kötü vurdu, auta gönderdi. 40'ta Quaresma'nın ceza alanı dışından şutunda top kaleci Lukac'ta kaldı. İlk yarı golsüz sona erdi.

İkinci 45 dakikada Lens-Cenk değişikliği ile başlayan Beşiktaş, baskısını sürdürdü. 52'de Quaresma'nın soldan kullandığı kornerde Talisca kafayı vurdu, Lukac gole izin vermedi. 54'te soldan yapılan ortada bir kez daha Talisca kafayı vurdu, top az farkla üstten auta gitti. 57'de Talisca'nın kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken top, yan direkten oyun alanına döndü. 64'te sağdan ileri çıkan Larsson içeri çevirdi, Atiba ayak koydu, kaleye yönelen topu Fabri güçlükle uzaklaştırdı. 67'de Larsson bu kez soldan Beşiktaş ceza alanına girdi, dar açıya rağmen şutunu attı, meşin yuvarlak Fabri'den döndü.

32 MAÇ SONRA GOL YOK

80'inci dakikada Henrique, yerde yatarken Medel'e gösterdiği tepki nedeniyle kırmızı kart gördü. Son bölümde oyunu tamamen rakip ceza alanı çevresine yıkan Kartal, sayısız pozisyonda çerçeveyi bulamadı. Mücadele 0-0 sona erdi ve 2015-2016 sezonunun 13. haftasında Akhisar'a 2-0 yenildiği mücadelenin ardından evinde ilk kez bir lig maçında gol bulamadı. 

MAÇTAN NOTLAR

90' + 6' Quaresma'nın ceza sahasına doldurduğu top kaleci Lukac'ta kaldı.
 
90' + 1' Gökhan'ın sağ kanattan yaptığı ortada savunma topu taca gönderdi.
 
90' + 1' Gökhan'ın sağ kanattan yaptığı ortada savunma topu taca gönderdi.
 
86' Babel'in yerden içeri gönderdiği topu Caner uzaklaştırdı.
 
84' Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı.
 
79' Kırmızı Kart Paulo Henrique Carneiro Filho için kalkıyor. 
 
76' Henrique sarı kart gördü.
 
72' Ani gelişen Akhisar atağında Henrique'nin ortasında Tolgaya araya girip topu kornere gönderdi.
 
62' Atiba Hutchinson sarı kart gördü.
 
61' Negredo derin bir topla Cenk'i savunmanın arkasına geçirmek istedi. Ama pasın şiddeti fazla olunca top kaleci Lukac'ta kaldı.
 
57' Talisca'nın kullandığı serbest vuruşta barajdan seken top direkten döndü.
 
17-11/17/1-1510944293.jpg
 
54' Tosic'in sol kanattan yaptığı ortada Talisca'nın uçarak kafa vuruşu direğin hemen yanından dışarı gitti.
 
51' Quaresma'nın ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta savunma topu kornere gönderdi.
 
46' İkinci yarı başladı, Jeremain Lens yerine Cenk Tosun oyunda.
 
45' + 1' İlk yarının son düdüğü geldi. Quaresma'nın bir penaltı vuruşundan faydalanamadığı ilk 45 dakika 0-0 sona erdi.
 
43' Beşiktaş'ın topla oynama oranında yüzde 73'e yüzde 27'lik üstünlüğü bulunuyor.
 
36' Beşiktaş rakip yarı alanda top çevirerek boşluk aramayı sürdürüyor.
 
17-11/17/2-1510944304.jpg
 
33' Talisca ceza sahasına sokulurken yerde kaldı. Beşiktaş çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
 
25' Akhisarspor etkili geldi. Savunmanın arkasına sarkan Larsson, Medel ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Seken topu Emnes, arka direğe kaldırdı. Maçın hakemi arka direkte yaşanan pozisyonda Medel'e faul yapıldığını tespit etti.
 
22' Sol kanattan Soner'in kullandığı köşe vuruşunda Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşunu Fabri topu güçlükle çeldi.
 
19' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Quaresma bu duran topu paslaşarak kullanıyor.
 
15' Sol kanatta Kadir Keleş'in attığı uzun topa hareketlenen Marvin Emnes ceza sahası dışında ofsaytta kalıyor.
 
11' Ricardo Quaresma kalecinin sağına vuruşunu yapıyor ancak Milan Lukac yatarak bu topu tokatlıyor. Dönen topa Alvaro Negredo vuruşunu yapıyor ancak bu top yan direkten dışarı çıkıyor.
 
17-11/17/4-1510944316.jpg
 
8' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte Kadir Keleş'den seken topu kontrol eden Gökhan Gönül tekrar ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Bu topu kademedeki savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
 
1' Hızlı gelişen Beşiktaş atağında topla ilerleyen Alvaro Negredo sol kanattaki Ricardo Quaresma'ya pasını gönderiyor. Topla ilerleyen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen yanında topa hareketlenen Jeremain Lens kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.
 
1' Hakem Serkan Çınar maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Maça konuk ekip Teleset Mob. Akhisarspor başlıyor.
 
17-11/17/5-1510944334.jpg

İLK 11'LER:

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Medel, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Talisca, Lens, Quaresma, Negredo

YEDEKLER: Utku, Tolga, Mitrovic, Fatih, Necip, Oğuzhan, Babel, Orkan, Mustafa, Cenk

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

17-11/17/8-1510944349.jpg

TELESET MOBİLYA AKHİSARSPOR: Lukac, Lopes, Mustafa, Caner, Onur, Soner, Kadir, Sissoko, Aykut, Larsson, Renato

YEDEKLER: Fatih, Bora, Alperen, Eray, Orhan, Olcan, Barbosa, Muğdat, Hora, Henrique

TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk

 17-11/17/7-1510944366.jpg

Tarih: 17 Kasım Cuma

Saat: 20.00

Yayın: beIN SPORTS 1

Hakem: Serkan Çınar

Stad: Vodafone Park 

PEPE İLK KEZ KADRODA DEĞİL 

Bu sezon oynanan tüm karşılaşmalarda ilk 11 de yer bulan Pepe, ilk kez kadroda yer almadı. Portekiz Milli Takımı'nın, ABD ile oynadığı karşılaşmada sakatlanarak oyundan çıkan Pepe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Salı günü oynanacak olan Porto maçı sebebi ile teknik direktör Şenol Güneş tarafından riske edilmedi. Beşiktaş'ta Pepe'nin yerine Şilili yıldız Medel defansta görev aldı.

SCHUSTER VODAFONE PARK'TA

Beşiktaş’ın eski Teknik Direktörü Schuster, ailesi ile Vodafone Park’a geldi. Schuster'in yanında yardımcısı Carlos da yer aldı.

TAYFUN KORKUT MAÇA ORMAN İLE GELDİ

Bir zamanlar Beşiktaş’ta top koşturan ve teknik direktörlük yapan Tayfun Korkut, maça Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman ile gelmesi dikkat çekti.

MİLLİ OYUNCULAR DİNLENİYOR 

Beşiktaş'ta ülkelerinin milli takımlarında olan Babel, Oğuzhan ve Cenk Tosun da Teleset Mobilya Akhisarspor maçında ilk 11'de yer almadı. Siyah-beyazlılarda bu 3 ismin yerine Tolgay Arslan, Lens ve Negredo ilk 11'de forma şansı buldu.

CANER ERKİN'İN CEZASI SÜRÜYOR 

Beşiktaş'ta cezası süren Caner Erkin, Teleset Mobilya Akhisarspor maçında da forma şansı bulamadı. Medipol Başakşehir karşılaşmasında gördüğü sarı kartın ardından cezalı duruma düşen tecrübeli oyuncuya, hakeme yönelik hareket ve hakareti nedeniyle de Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 6 maç men cezası verilmişti. Deneyimli oyuncu, Aytemiz Alanyaspor ve Göztepe karşılaşmalarında da görev yapamamıştı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN