Stephen Hawking'in yazılımını artık herkes kullanabilecek

Stephen Hawking'in yazılımını artık herkes kullanabilecek

ALS hastası bilim insanı Stephen Hawking'in 1997 yılından beri kullandığı hareket algılama yazılımı, üreticisi Intel tarafından herkese açılıyor. Böylece başta engelliler olmak üzere herkes bilgisayarını hareketleriyle kontrol edebilecek.

Çağımızın en büyük bilim insanlarından Stephen Hawking'in dünya ile iletişim kurmasını ve kitap yazmasını sağlayan yazılım, Intel tarafından ücretsiz olarak sunulacak.

ACAT adlı yazılım, açık kaynaklı olarak yayımlanacak ve böylece engelli insanların hayatlarını daha iyi hale getirmek için bir temel sunulmuş olacak.

Bir bilgisayar, bir web kamerası...

Şimdilik sadece Windows platformunda kullanılabilen yazılımın çalışması için bir bilgisayar ve bir web kamerası yeterli. Stephen Hawking'in sandalyesine bağlı olan bilgisayar, ünlü fizikçinin yanak kaslarındaki hareketleri takip ederek düşündüklerini algılıyor. Ama yazılımı daha farklı hareketleri algılayacak şekilde kullanmak da mümkün.

ACAT sayesinde ayrıca klavye, fare gibi aygıtları kullanmanın mümkün olmadığı durumlarda bilgisayar kullanılabilmesini de sağlayacak. Intel, yazılımcıların programı daha da geliştirebileceğini söylüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN