Stephen Hawking: Kara deliklerin saçları var

Stephen Hawking: Kara deliklerin saçları var

Stephen Hawking'in de içinde bulunduğu bir grup bilim insanı, kara deliklerle ilgili yeni bir teori ortaya attı.

[Karar]

Ünlü fizikçi Stephen Hawking'in de dahil olduğu bilim insanları tarafından yazılan bir makalede kara deliklerle ilgili yeni bir teori ortaya atıldı.

Live Science'da yer alan habere göre "Kara Deliklerde Yumuşak Saçlar" başlıklı makalede, kara deliklerin sıfır enerjili, "hayalet gibi" parçacıklardan oluşan "saç"lara sahip olduğu öne sürüldü. Buna göre, kara delik arafından yutulan bir nesnenin "bilgisi"nin bir kısmı bu saçlarda saklı tutuluyor.

"Milyon dolarlık soru"

Makalenin yazarlarından Harvard Üniversitesi öğretim üyesi ve fizikçi Andrew Strominger, "Bütün bilginin bu şekilde saklanıp saklanmadığı milyon dolarlık bir soru ve biz bu yönde bir iddiada bulunmuyoruz. Ancak tarif ettiğimiz saçın bütün bilgiyi saklayacak kadar büyük olduğunu düşünmüyoruz" diye konuştu.

Kara delik nedir?

Einstein'ın Genel Görelilik Teorisi'ne göre kara delikler, uzay-zamanı hiçbir maddenin, hatta ışığın dahi kaçamayacağı denli güçlü bir şekilde büken son derece yoğun gök cisimleridir. Teoriye göre ilk kara deliklerin, Büyük Patlama'dan hemen sonra oluştuğu tahmin ediliyor. Enerjisi tükenen büyük yıldızların kendi içlerine çökmesi ile de kara delikler oluşabiliyor. Ayrıca hemen hemen her galaksinin merkezinde inanılmaz derecede büyük kütlelere sahip "süper kara delikler " olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN