Hawking: İnsanlık, varlığını sürdürebilmek için uzayda kolonileşmeli

Hawking: İnsanlık, varlığını sürdürebilmek için uzayda kolonileşmeli

Fizikçi Stephen Hawking, Dünya'nın önümüzdeki on bin yıl içinde bir felaketle karşılaşmasının "neredeyse kesin" olduğunu, bu nedenle insanlığın varlığını sürdürebilmesi için uzayda koloniler kurması gerektiğini söyledi.

[Karar]

Ünlü bilim insanı Stephen Hawking, İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC tarafından düzenlenen Reith Lectures'da yaptığı konuşmada dünyanın ve insanlığın geleceğine değindi.

İnsanlığın kendi yaptığı şeyler nedeniyle bir dizi tehlike altında olduğunu savunan Hawking, bu tehlikelerin en önemlileri olarak nükleer savaş, küresel ısınma ve genetiği değiştirilmiş virüsleri gösterdi. Hawking, bilim ve teknolojideki ilerlemelerin de yeni tehlikeler yaratacağını söyledi.

Uzaya ve yıldızlara yayılmalıyız

Ünlü fizikçi, insanlığın varoluşunu devam ettirme şansını uzayda kolonileşmeye bağlayan Hawking, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyada belirli bir yılda bir felaketin gerçekleşme olasılığı düşük de olsa bu olasılık zamanla artıyor ve önümüzdeki bin ya da on bin yıl için neredeyse kesin hale geliyor.

O zamana kadar uzaya ve diğer yıldızlara yayılmış olmalıyız, böylece Dünya'daki bir felaket insan türünün sonu anlamına gelmez.

Ancak, en azından önümüzdeki yüz yıl boyunca uzayda kendine yetebilen koloniler kuramayacağız, bu nedenle bu süre içinde çok dikkatli olmalıyız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN