Hawking korkuttu: Uzaylılar insanlığın sonunu getirebilir

Hawking korkuttu: Uzaylılar insanlığın sonunu getirebilir

Çağımızın en önemli bilim insanlarından Stephen Hawking, uzayda yaşam konusunda korkutan açıklamalarda bulundu.

Evrende yaşamın bulunduğunun matematiksel açıdan "oldukça muhtemel" olduğunun altını çizen Hawking, bu canlıların arasında insandan daha gelişmiş varlıkların bulunmasının da aynı şekilde muhtemel olduğunu ifade etti. Hawking, bu canlıların kendi gezegenlerindeki kaynaklarını tüketmiş ve varlıklarını sürdürmek için başka gezegenler arayan canlılar olabileceğini belirtti.

"Uzaylılar gelirse Amerika'nın keşfi gibi olur"

Hawking, bu şekilde gelişmiş canlıların Dünya'yı keşfetmesi durumunda, bunun Amerika'nın keşfine benzeyeceğini öne sürdü. İngiliz fizikçi, böyle bir durumda uzaylıların dünyayı işgal ederek insanlığı yok edeceğini söyledi.

"Uzayda varlığımızı belli etmek çok tehlikeli"

Hawking daha önce de uzayda bulunması muhtemel canlılara yönelik sesli mesajlar gönderilmesini, Dünya'nın yerini belli etmesi ihtimali nedeniyle "çok tehlikeli" olarak nitelemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN