Şu rokete iki adam koyun da boş gitmesin

Şu rokete iki adam koyun da boş gitmesin

ABD Başkanı Trump, bu kez de NASA’ya el attı. İnsansız fırlatılacak olan uzay gemisine astronotların konulmasını istedi. Rotayı ise ay olarak belirledi. Bu ilginç talepler NASA’dan kabul görmedi.

ABD Başkanı Donald Trump, sansasyonel açıklamaları ile bilinen bir isim. Ancak Trump’ın Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA) bulunduğu son talep, kendi standartlarında dahi şaşkınlık uyandıran cinstendi. Trump, NASA tarafından üretilen ve şu aşamada insansız görev yapan roket ve uzay mekiğinin, içinde astronotlarla birlikte fırlatılmasını istedi.

NASA uzun süredir uzaya ağır yüklerin taşınmasını amaçlayan Uzay Fırlatma Sistemi adlı bir proje üzerinde çalışıyor. ‘Orion’ adlı kapsülle birlikte fırlatılacak roketin, astronotları 2020’li yıllarda bir asteroide göndermesi, 2030’larda ise bu sistemle Mars’a yolculuğun başlaması planlanıyor. Ancak roketin önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek ilk fırlatması, insansız olarak yapılacak. Beyaz Saray’dan NASA’ya gelen talimatta ise roketin ilk uçuşlarının da insanlı olarak gerçekleştirilmesi ve aya gidilmesi imkanlarının incelenmesi isteniyor. Ancak hafta içinde NASA’da yapılan toplantıdan, sistemin insanlı olarak denenmesi için henüz yeterli güvenlik şartlarının sağlanmadığı kararı çıktı. -REUTERS

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN