Bilgisayar donanımları da zamlanıyor! SSD fiyatlarına zam mı geliyor? Yüzde 40'a kadar...

Bilgisayar donanımları da zamlanıyor! SSD fiyatlarına zam mı geliyor? Yüzde 40'a kadar...

Bilgisayar donanımlarına gelen zamlar durmuyorken şindi de SSD fiyatlarına bir zam yolda! Sektörün uzmanlarından zam oranları da tahmin edildi! Yüzde 40'a kadar...

Son yıllarda ülkemizde ve dünya genelinde artan enflasyon ve yükselen döviz kurları, pek çok teknolojik üründe zam furyasını tetikledi. Bu artış dalgasından nasibini alan ürünlerden biri de SSD'ler (Katı Hâl Sürücü) oldu. Ancak son gelişmelere göre, önümüzdeki dönemde daha büyük bir fiyat artışı kaçınılmaz gibi görünüyor.

Tüketici talebinin artmasıyla birlikte SSD pazarında fiyatların yükseleceği yönündeki haberler, sektörde tedirginlik yaratıyor. Özellikle Samsung ve Western Digital gibi önde gelen firmaların, ekonomik zorlukların ardından kârlarını artırmak için zam yapmayı planladıkları belirtiliyor.

DÜNYA GENELİNDE SSD FİYATLARI ZAMLANACAK

Bilgisayarınızın hızını arttıracak en hızlı ve iyi M2 SSD modelleri - Teknoloji Haberleri

Piyasa araştırma şirketi TrendForce'un verilerine göre, tüketici SSD'leri için yüzde 10 ila 15 arasında bir fiyat artışı beklenirken, kurumsal SSD'lerde bu oranın yüzde 25'e kadar çıkabileceği öngörülüyor. Ancak bu artışlarla da sınırlı kalmayacak.

Önümüzdeki çeyreklerde de fiyatların yükselmeye devam edeceği ve zam oranlarının yüzde 40'a kadar çıkabileceği aktarıldı. Şu anda SSD fiyatlarının en uygun seviyede olduğu ifade edilse de, bu durumun tüketicilere olumsuz yansımaları olacak.

SSD'lerin önümüzdeki dönemde daha da pahalı hale gelmesi, bilgisayar ve teknoloji kullanıcılarını olumsuz etkileyecek. Ancak sektör uzmanları, bu artışların SSD endüstrisinin büyümesi için zorunlu olduğunu belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN