Facebook’la telepati yapacağız

Facebook’la telepati yapacağız

İletişim teknolojileri göz alıcı bir hızla gelişiyor. Ancak Facebook’un kurucusu Zuckerberg için bu yeterli değil. Zihinden zihne doğrudan iletişimi ‘en yüksek nokta’ olarak tanımlayan Zuckerberg, bu konuda çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Teknoloji devi Facebook’un bu yılki F8 Geliştiriciler Konferansı’na, kurucusu Mark Zuckerberg’in ‘telepatik iletişimle’ ilgili sözleri damga vurdu. Zuckerberg, konferanstaki konuşmasında dijital nesnelerin gerçek dünya ile bağlantı kurmasını sağlayan artırılmış gerçeklik (AR) üzerine yaptıkları çalışmaları da anlattı. Ancak Zuckerberg’in planları bununla sınırlı değildi. Facebook’un kurucusu, “Ancak AR’ın da ötesine geçerek bir gün sadece zihninizi kullanarak iletişim kurmanızı sağlayan beyin arayüzleri üzerine çalışıyoruz” diyerek telepati, yani zihinden zihne iletişim üzerine çalıştıklarını duyurdu.

Beyin dalgalarını tespit edebilen, anlamını çözen ve diğerleriyle paylaşılmasını sağlayan telepatik teknolojinin, geleceğin iletişimi ve en üst düzey iletişim platformu olduğunu söyleyen Zuckerberg, ancak bunun günlük hayatta uygulanabilir düzeye gelmesi için daha gidecek çok yolları olduğunu vurguladı.

Öte yandan konferansta, Facebook ve Instagram platformlarında yapılması planlanan çeşitli yenilikler de gündeme geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN