Facebook’tan yalan haberlere savaş

Facebook’tan yalan haberlere savaş

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, ABD başkanlık seçimleri sonrasında gerçek dışı haberlerle Trump’a destek olmakla suçlanmasının ardından yalan haber yapan siteleri yasakladı.

Seçimler sonrası eleştiri oklarının çevrildiği Facebook, yalan haber yapan siteleri “yanıltıcı, yasadışı ve aldatıcı” kategorisine aldı. Böylece bu siteler Facebook’ta reklam göstererek gelir elde edemeyecek. Wall Street Journal’a konuşan Facekbook sözcüsü, bütün yayıncıların gözetim altında tutularak sosyal medya platformunun kurallarını ihlal etmemeleri için sıkı bir kontrolden geçirileceğini söyledi.

Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg ise iddialara sert çıktı. İçeriklerin yüzde 99’undan fazlasının doğru olduğunu savunan Zuckerberg, sahte haberlerin sadece politik yelpazenin bir lehine olmadığını dile getirdi. Zuckerberg, “gerçek konusunda söz sahibi” konumuna düşmeyi de istemediklerini kaydetti. Facebook’un seçim sürecindeki olumlu etkilerini ön plana çıkarmayı tercih etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN