Google kendini aşacak

Google kendini aşacak

Google basit ve hızlı sonuca ulaşma prensibini, kullanıcıların ana sayfada daha fazla vakit geçireceği yeniliklerle radikal bir şekilde değiştiriyor.

KARAR/ALMANYA 

Google, Eylül ayının sonunda San Francisco’da düzenlediği basın toplantısında, bir çok yenilik yapacağını açıklamıştı. Kamu oyu bu açıklamaları fazla dikkate almadı ancak bu yenilikler Google’ı tahmin edilenden daha fazla değiştirecek. Dünyanın en çok ziyaret edilen sayfası Google önümüzdeki haftada içinde radikal bir şekilde değişecek. Cep telefonları üzerinden Google’u açanlar şahsi ligi ve alakalarına göre bir içerik listesi bulacak.

SAYFADA  VAKİT GEÇİRİLECEK

Kullanıcıların dikkati için yaşanan yoğun rekabet sonrası Google de basit ve rahat kullanım prensibinden feragat ederek, bir takım yeniliklerle pazardaki payını artırmaya çalışıyor. Bu yeniliklerin en önemlisi Google Discover. Google Discover, Google’un Facebook ve İnstagram gibi platformlara kıyasla kullanıcılar hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olmasıyla alakalı bir yenilik. Google’da arama yapanlar yaptıkları 8 aramadan birini daha sonra yeniden yapıyor. Discover (Keşfet) adı verilen uygulamayla kullanıcılar, daha önce tespit edilen ilgileri doğrultusunda haber, video ve ilgili linkleri arama yapmadan karşılarında bulacak.

GOOGLE UNUTMUYOR

Yeni uygulamalardan birisi de, geçmiş aramalarda tıklanan linklerin aynı aramanın tekrarlanması durumunda yeni listenin en başında kullanıcılara gösterilmesi. Google kullanıcıya ‚‘bak sen daha önce de bu aramayı yapmıştın’’ hatırlatması yapacak. Yeni arama listesinin en başında çıkan bu sonuçlar, zaman kaybını telafi edecek. Bir diğer yenilik ise aslında bir yenilikten daha ziyade bir esinti. Facebook ve Instagram’ın kullandığı Kolleksiyonlar Google’da da olacak. Google kullanıcıları, arama sonuçlarını kolleksiyon uygulaması aracılığı ile daha sonra kullanmak üzere kaydedebilecek.

GOOGLE DA STORY KULLANACAK

Google sosyal medya ağlarının vazgeçilmezi olan Story özelliğini de kullanıcılarına sunacak. Burdada kullanıcıların daha önce yaptığı aramalardan derlenen, haberler, kişiler, çok okunan yazılar, izlenen resim ve videolar derlenip arama sonuçlarında Story (Hikaye) olarak kullanıcılara gösterilecek.

DEĞİŞİMİN SONUÇLARI NE OLACAK?

Google, Facebook ve İnstagram gibi rakiplerinin en önemi farklarından birisi olan platformda zaman geçirme özelliğini kendi platformuna aktarmak istiyor. Daha önce temel hizmet olarak hızlı bir şekilde arama sonuçlarına yönlendirme özelliğine ana sayfa üzerinde zaman geçirme özelliği de geliyor. Google böylece hem ana sayfasını daha cazip hale getirme hem de reklam ve satış pazarından daha fazla pay almayı hedefliyor. Bu değişimin ne tür sonuçlar çıkaracağını ise zaman gösterecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN