İnternette incelemeden ürün almıyoruz

İnternette incelemeden ürün almıyoruz

Günümüzde tüketicilerin yüzde 80’i bir ürünü satın almadan önce ilk iş olarak internetteki yorumlara bakıyor. Bu kişilerin yüzde 34’ü sıralamada karşılarına çıkan ilk linke tıklıyor. Y kuşağının yüzde 76’sı, Youtube’daki şirket veya marka kanallarına abone oluyor.

Online ticaretin perakende satışlardaki payı her geçen gün artarken, mağazaya giderek alışveriş yapanlar da internetin nimetlerinden faydalanıyor. İstanbul Sosyal Medya Derneği (SOSMED) Başkan Yardımcısı ve Wediacorp Üst Yöneticisi (CEO) Funda Şen muhabirine yaptığı açıklamada tüketicilerin satın alma süreçlerinde sosyal medyanın etkisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şen, günümüzde tüketicilerin yüzde 80 gibi yüksek bir oranının bir ürünü satın almadan önce ilk iş olarak arama motorlarında ürünü arattığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:      

* Google’da arama yapan kişilerin yüzde 34’ü sıralamada karşılarına çıkan ilk linke tıklıyor. Bu da demek oluyor ki; Google sıralamalarında yer alan bilgiler tüketicinin ilk izlenimi oluşturma yolunda önemli bir faktör.

* Y kuşağının yüzde 76’sı, Youtube’daki şirket veya marka kanallarına abone oluyor.      

* Satın alma kararı verirken videoları araştırarak ürünleri karşılaştırma olasılıkları 52-70 yaş arası kitleye kıyasla 1,5 kat daha fazla.

* Yapılan araştırmalar tüketicilerin yüzde 60’ının bir ürünün videosunu izledikten sonra o ürünü almaya daha yatkın olduğunu gösteriyor. Online tüketicilerin yüzde 96’sı bir ürünü almaya o ürünün videosunu izleyerek karar veriyor.

* Şen, dünya genelinde Gartner Araştırma Şirketi tarafından yapılan bir araştırmaya göre pazarlama stratejilerinde dijitale ayrılan payın tüm bütçenin yüzde 33’üne denk geldiğine dikkati çekerek, buradan hareketle pek çok pazarlama uzmanının bu alana yatırım yapması için yönetimleri zorladığını anlattı. B2B ve B2C pazarlama uzmanlarının özellikle videolu paylaşımlara yöneldiğini bildiren Şen, “Videolu paylaşımlar en etkili top 3 sosyal medya pazarlama taktiği arasında gösteriliyor.” dedi. Şirketler için sosyal medyanın avantajlarının yanı sıra dezavantajlarına da dikkati çeken Şen, şu uyarılarda bulundu: “Marka itibarı yaratmak yıllar alırken, sosyal medya ile bu algıyı yok etmek saniyeler içinde gerçekleşebilir. İşte bu noktada sosyal medya hesaplarının en iyi şekilde yürütülmesi gerekiyor.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN