O dijital platform abone sayısıyla fark attı! İlk sırayı görenler şaştı kaldı; ne Netflix, ne de Exxen...

O dijital platform abone sayısıyla fark attı! İlk sırayı görenler şaştı kaldı; ne Netflix, ne de Exxen...

İnternet tabanlı dijital platformların abone sayısı her geçen gün artıyor. Kaliteli yapımları, evdeki televizyondan veya mobil cihazlardan izleme kolaylığı dizi ve filmseverlerin yüzünü güldürüyor. Türkiye'de en çok izlenen dijital platformları da ortaya çıktı. İşte, Türkiye'de en çok abonesi olan dijital platformlar...

Türkiye'de en çok abonesi olan dijital yayın platformları belli oldu. JustWatch'ın verilerine göre 2023 yılında BluTV geçtiğimiz senelerde olduğu gibi en yüksek pazar payına sahip çevrim içi dijital platform oldu.

turkiyede-en-cok-abonesi-olan-dijital-yayin-platformu-2.jpg

TÜRKİYE'DE EN ÇOK ABONESİ OLAN DİJİTAL PLATFORM HANGİSİ?

Donanım Haber'de yer alan habere göre, aradığınız bir dizi veya filmin hangi platformda olduğunu gösteren, farklı platformlardaki içerikleri bir araya getiren JustWatch'ın verilerine göre 2023'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 38'lik pazar payıyla BluTV zirvede yer aldı.

Netflix ise yüzde 27 pazar payıyla ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada bulunan Amazon Prime Video yüzde 19, dördüncü sıradaki Disney+ ise yüzde 7 pazar payı elde etti. Puhu TV, Exxen ve Gain gibi platformların yer aldı diğer kategorisi ise yüzde 4'lük payı oluşturuyor.

turkiyede-en-cok-abonesi-olan-dijital-yayin-platformu-1.jpg

TÜRKİYE'DE EN ÇOK İZLENEN DİJİTAL PLATFORM

BluTV %38

Netflix %27

Amazon Prime Video %19

Disney+ %7

MUBI %5

Diğer %4

BluTV ve Netflix yıl boyunca kullanıcı sayısını stabil şekilde korumayı başarırken, Amazon Prime Video ve MUBI küçük bir artış elde etmeyi başardı. Disney+ ise sene başındaki yüzde 10'luk payını yitirerek yüzde 7 seviyesine geriledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN