Rusya, Google'a rakip çıkaracak

Rusya, Google'a rakip çıkaracak

Rusya Başbakan Yardımcısı Maksim Akimov, Rusya'nın Google ve Facebook gibi şirketlerle rekabet edebilecek yeni bir dijital platform oluşturabileceğini söyledi.

Rusya Hükümeti Başbakan Yardımcısı Maksim Akimov'un Sputniknews'e verdiği demeçte, Rusya'nın özel ve yenilikçi bir dijital marka oluşturabilecek durumda olduğunu ve bu yeni markanın Facebook, Google ve Alibaba gibi dünya çapında tanınmış şirketlere rakip olacağını belirtti.

Facebook ve Google şirketlerinin, ekonominin farklı bir boyutunda hayat bulduğunu söyleyen Akimov ''Veri merkezli (Data-Centric) bir ekonominin oluşturulmasında başarılı olunduğu takdirde, Rusya 'dijital dönüşüm' sürecine giriş fırsatı bulur'' dedi.

Bu meselede sadece bir şirkete güvenilmesinin veya bu tür kuruluşların idari bir kararla belirlenmesinin yanlış olacağını ifade eden Başbakan Yardımcısı, bu tür küresel şirketlerin gelişimi için gerekli şartların oluşturulmasının önemini vurguladı.

Başbakan Dimitri Medvedev, 2017'nin Ekim ayında 'Open Innovations' forumu katılımcılarına yaptığı konuşmada 'dijital dönüşüm' konusunu da ele almıştı. Medvedev, Rus yeniliklerini küresel pazarda destekleyeceklerini ve Avrasya'daki küresel ortaklarıyla işbirliği yapabileceklerini söylemişti. Ayrıca, Rusya'nın dijital egemenliğini sağlayabilecek gücü olduğunu, ancak Rusya'nın kendisini dünyadan soyutlama niyetinde olmadığını belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN