Sahte tıklama nedir, nasıl anlaşılır? Google artık anında fark ediyor

Sahte tıklama nedir, nasıl anlaşılır? Google artık anında fark ediyor

Kasıtlı olarak yetkisiz trafik ve yanlışlıkla veya yinelenen tıklamalar dahil olmak üzere, gerçek kullanıcı ilgisinden kaynaklanmayan reklam tıklamaları olarak bilinen sahte tıklanmalar sitenin trafiğini de etkilemektedir? Peki sahte tıklanmalar nasıl olur? Site sahibi sahte tıklamaları nasıl önler? Sahte tıklanmalar belli olur mu? İşte detaylar

Google sahte tıklanmalar ve spam güncellemesi yaparak bir çok siteyi geri plana atmıştı. Bunun en önemli noktası ise siteye yapılan sahte tıklanmalar ve bot saldırıları. Sitenizi güvene almak için gerekli işlemleri yaparak bu korumayı sağlayabilir, görünürlüğünü ön plana çıkarabilirsiniz.

img-8037.jpeg

Kasıtlı olarak yapılan ve sitenin okuma oranlarını yüksek gösteren sahte tıklanmalar Google tarafından spam güncellemesiyle durduruldu. Pek çok site Ekim ayı güncellemesiyle bazı siteleri geri şuraya attı.

Site ya da blog siteleri bunun için hem manuel hem de botlar kullanmakta. Bu durumun tıklanma başına getirisi olmadığı gibi Google hesabında, İP adresleriyle beraber kümelenmekte.

Google, reklamverenleri geçersiz trafiğe karşı korumak için çok katmanlı bir yaklaşımdan yararlanır.

Aşağıda, Google'ın geçersiz tıklama kabul edebileceği tıklamalara ait bazı örnekler verilmiştir:

  • Reklamlarınızı barındıran web sitesi sahiplerinin kârını veya reklam maliyetlerinizi artırmayı amaçlayan manuel tıklamalar
  • Otomatik tıklama araçları, robotlar veya diğer aldatıcı yazılımlarla yapılan tıklamalar
  • Çift tıklama işlemindeki ikinci tıklama gibi, reklamveren için hiçbir değeri olmayıp yanlışlıkla yapılan tıklamalar
  • Manuel olarak eklentilerden de sahte tıklanmalar yapılabiliyor. Bununla beraber botlar da kullanılmakta.
  • Bu işlemler trafiği olumsuz etkilediği gibi organik olarak siteye okuyucu da getirmiyor.
  • Google bu sahte tıklanmalata her hangi bir ödeme de yapmıyor. Okunan içeriklerin getirdiği verilerle beraber bu durum kısa sürede ortaya çıkabildiği gibi Google uyarı maili de göndermekte.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN