Uzay çalışmalarında Rusya ve Çin ortaklığı

Uzay çalışmalarında Rusya ve Çin ortaklığı

Rusya ve Çin'in uzay alanındaki işbirliği, Uluslararası Uzay Keşif Forumu'nda imzaya döküldü. Ay ve dış uzayın keşfi alanlarında ortak çalışacaklar.

Rusya Federal Uzay Ajansı (ROSCOSMOS) ve Çin Ulusal Uzay İdaresi, Ay ve dış uzayın keşfi alanlarında işbirliği anlaşması imzaladı. Ayrıca, Ay projeleri için ‘ortak veri merkezi’ kurulmasında karar kılındı.

Roscosmos’un yaptığı açıklamaya göre, ‘‘Taraflar, Rus misyonu olan Luna-Resurs-1 (Luna-26) orbital uzay aracının 2022’de fırlatılmasını ve Çin’in 2023’de Ay’ın güney kutbuna iniş planını değerlendirmeye hazır olduklarını ifade etti.’’

Sözleşme, Cumartesi günü Tokyo’da devam eden Uluslararası Uzay Keşif Forumu’nda (ISEF) imzalandı.

Uzay keşif çalışmalarında Rusya ve Çin işbirliğinin hızla geliştiği konuşuluyor. Rus uzay ajansı Roscosmos, iki hükümetin ortak projelerdeki hassas uzay teknolojileri haklarını korumak için yasal bir çerçeve çalışması düzenleyen bir anlaşma paktını 25 Haziran 2016’da imzaladığını bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN