Yapay zekanın başrollerinden OpenAI bu kez bambaşka bir araçla geliyor! Sesinizi 15 saniyede klonlayacak

Yapay zekanın başrollerinden OpenAI bu kez bambaşka bir araçla geliyor! Sesinizi 15 saniyede klonlayacak

Yapay zekanın baş mimarlarından OpenAI, bu kez yeni bir araçla geliyor! 15 saniyelik konuşmayı analiz edecek ve sesinizi klonlayacak...

OpenAI, Voice Engine adlı yeni ses klonlama aracını duyurarak medyada büyük yankı uyandırdı. Bu son teknoloji ürünü, kısa bir sürede viral olmayı başardı. Voice Engine, sadece 15 saniyelik bir konuşmayı analiz ederek o sesi klonlayabiliyor.

KONUŞMA BOZUKLUĞU OLANLARA YARDIMCI OLACAK

New OpenAI Voice Engine Project - Geeky Gadgets

OpenAI, ChatGPT'nin geliştiricisi olarak tanınırken, metinden konuşmaya API'sını temel alarak bu yeni aracı geliştirdi. Örnekler, Voice Engine'in oldukça benzer kopyalar oluşturduğunu gösterdi ve şirket, yapay zekanın konuşma bozukluğu olanlara yardımcı olabileceğini belirtti.

Ancak, bu teknolojinin kullanıcı güvenliğini tehlikeye atabileceği endişeleri var. Dolandırıcılar, gerçek sesleri taklit ederek finansal ve kişisel bilgilerin çalınmasına yol açabilir. Bu nedenle, OpenAI, Voice Engine'i aşamalı olarak kullanıma sunacak ve farklı sektörlerden gelen geri bildirimleri dikkate alarak gizlilik ve şeffaflığı sağlamak için çaba gösterecek.

Şirket, kullanıcıları taklit seslerin yapay olduğunu açıklamaya zorlayacak ve ses filigranı gibi metaveri teknikleriyle üretilen seslerin kaynağının izlenmesine yardımcı olacak.

Öte yandan, tanınmış kişilerin sesleri başlangıçta taklit edilemeyecek ve OpenAI, Microsoft ile birlikte Stargate adlı süper bilgisayar için 100 milyar dolarlık bir yatırım yaparak Voice Engine gibi yapay zeka araştırmalarını ilerletecek.

Fiyatlandırma detayları da netleşti. Voice Engine, bir milyon karakter başına 15 dolar gibi bir ücretle sunulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN