Yeni ehliyet ve kimlik çıkaracaklara randevu tuzağı! Siberay'dan uyarı: Bu linklere tıklamayın

Yeni ehliyet ve kimlik çıkaracaklara randevu tuzağı! Siberay'dan uyarı: Bu linklere tıklamayın

Siberay, 'erken/kolay randevu' başlıklı içeriklerin asılsız olduğunu açıkladı. Öte yandan 'kim baktı?', 'gizli hesap görme', 'takipçi kazanma' gibi sahte sitelere karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

İnternette alışveriş siteleri ve devlet kurumlarının birebir sahtelerini açan dolandırıcılar, vatandaşların banka ve kimlik bilgilerini elde ederek siber suç işliyor.

Bilinçli bir internet kullanımında yol gösterici olması hedefiyle İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın 'Siberay' birimi, sosyal medyada bilgilendirici içerikler paylaşıyor.

siberay-sahte-site-uyarisi.jpeg

SAHTE SİTE DOLANDIRICILIĞI NASIL VE NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Vatandaşları internet ve sosyal medya platformlarını güvenli şekilde kullanmalarını sağlamak için sahte sitelere karşı uyaran Siberay, nüfus ve kimlik işlemleri için erken/kolay randevu gibi başlıklarla asılsız içeriklere ve yönlendirilen sahte sitelere dikkat çekti.

Bazı internet sitelerinde veya sosyal medya platformlarında; 'profilime kim baktı', 'gizli hesap görme', 'takipçi kazanma' gibi sahte sitelere dikkat edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Sahte internet siteleri üzerinden sosyal medya hesap ve parola bilgilerinizi ele geçirmeye çalışan dolandırıcılara fırsat vermeyin" denildi.

SAHTE SİTE DOLANDIRICILIĞI ŞİKAYET BAŞVURU SAYFASI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN