Trump söz verdi YPG'ye silah yok

Trump söz verdi YPG'ye silah yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan ABD Başkanı Trump’tan sürpriz YPG vaadi geldi. Görüşmede yer alan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu “Trump, YPG’ye bir daha silah vermeyeceklerini söyledi” dedi. Trump da sosyal medya hesabında Suriye için “En başından bu yana oraya hiç girmemeliydik” diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeyi ise ABD Başkanı sosyal medya hesabından duyurdu. Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı akşam arayacağını yazdığı Twitter hesabından şu bilgileri paylaştı: “Bu sabah Orta Doğu’da bana miras bırakılan karışıklığa barış getirmek üzere konuşacağız. Her şeyin üstesinden gelebilirim. Ancak bu 6 trilyon dolara mal olan bir hata. En başından beri oraya girmemeliydik.”

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Trump ile verimli bir telefon görüşmesi yapıldığı belirtildi. Paylaşımda, iki liderin telefon görüşmesinin gerçekleştiği sırada çekilen fotoğraf da yer aldı.

Görüşmenin içeriğine ilişkin ilk açıklamayı ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı. Çavuşoğlu, “Trump ‘Bundan sonra YPG’ye silah verilmeyecek’ dedi” ifadelerini kullandı. Telefon görüşmesi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump’ın YPG’ye silah verilmesini “saçmalık” olarak nitelendirdiğini söyledi. Çavuşoğlu, “Sayın Trump da net bir şekilde talimat verdi ve bundan sonra YPG’ye silah verilmeyeceğini, esasen bu saçmalığa daha önce son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi zirvesinin ardından dönüş yolunda yaptığı açıklamada ABD’nin YPG’ye verdiği silah yardımlarına işaret ederek “Bize Hamburg’da bu yardımların IŞİD ile mücadele kapsamında verildiğini, seri numaraları alınan silahları da geri toplayacaklarını söylemişlerdi. IŞİD bitti, halen sevkiyat sürüyor. ABD Başkanı Trump ile bir telefon görüşmesi yapıp bu durumları konuşacağız” demişti.

17-11/25/screenshot_1-1511565474.png

PKK İLE MÜCADELE MUTABAKATI

Trump ile gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Türkiye ve ABD arasındaki ikili konular ele alındı, Suriye krizi ve bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi zirvesi hakkında ABD Başkanı Trump ile bilgi paylaştığı telefon görüşmesinde, terörle mücadele üzerinde duruldu. İki lider DEAŞ, PKK, FETÖ ve benzeri örgütler dahil, tüm terör örgütlerine karşı birlikte mücadele etme konusunda mutabık kaldı.”

‘BEŞTEPE SOFRASI’NIN KONUKLARI EĞİTİMCİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla “Beştepe Sofrası”nda, aralarında akademisyen, öğretmen ve sendikacıların da bulunduğu heyeti ağırladı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, TED Başkanı Selçuk Pehlivanlıoğlu, Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal, İbn Haldun Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Teoman Duralı, Afyonkarahisar Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi coğrafya öğretmeni Aysu Demirtaş, Hakkari Merkez Şehit Selahattin Ortaokulu Türkçe öğretmeni Nazlı Serdar Taş, Nevşehir Merkez Damat İbrahim Ortaokulu fen bilimleri öğretmeni Ahmet Boyacı ve Karabük Safranbolu FSM Anadolu Lisesi beden eğitimi öğretmeni Mehmet Çetin yemeğin katılımcıları arasındaydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN